Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] zagnieżdżanie pętli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
servs
ma coś takiego:
  1. <?php
  2. while($row=mysql_fetch_array($x))
  3. {
  4. echo '<b><a href="catalogp.php?act=index&catid='; echo $row['id']; echo'">
  5. <font color="#C0C0C0"><span style="text-decoration: none">'; echo $row['name']; echo'</span></font></a><font color="#C0C0C0">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</font></b><br>';
  6. }
  7. ?>

i potrzebowałbym żeby po 7-dnio krotnym wykonaniu pętli nastąpiło przełamanie linii (<br>) nie wiemc zemu ale po zagniedżdżeniu wyskakuje mi że unecspected } czy coś w tm stylu... próbowałem z ifem, while, for i nic z tego.... jakbyście to napisali wykorzystując wspomnianą pętle while?
nospor
  1. <?php
  2. $i=0;
  3. while($row=mysql_fetch_array($x))
  4. {
  5. $i++;
  6. if ($i % 7 = 0) echo '<br />';
  7. echo '<b><a href="catalogp.php?act=index&catid='; echo $row['id']; echo'">
  8. <font color="#C0C0C0"><span style="text-decoration: none">'; echo $row['name']; echo'</span></font></a><font color="#C0C0C0">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</font></b><br>';
  9. }
  10. ?>

ps: a tak z ciekawosci: molbys pokazac jak ty to "zagniezdzales" ?
servs
nie działa mi to... ja dawałem po ifie {} for i while... to samo i miałem namieszane tam tak że to chyba byłby cud jakby działało smile.gif

a to co mi podałeś to nie działa... z tym warunkiem nie tak... zmieniłem go i teraz to wygląda tak: jednak po każdym while wiersz jest przełamywany...
  1. <?php
  2. $i=0;
  3. while($row=mysql_fetch_array($x))
  4. {
  5. $i++;
  6. if ($i = 7) echo '<br />';
  7. if ($i = 7) $i=0;
  8. echo '<b><a href="catalogp.php?act=index&catid='; echo $row['id']; echo'">
  9. <font color="#C0C0C0"><span style="text-decoration: none">'; echo $row['name']; echo'</span></font></a><font color="#C0C0C0">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</font></b>';
  10. }
  11. ?>
nospor
sorki, moj blad, popelnilem maly blad: nie "=" a "=="
czyli tak:
  1. <?php
  2. if ($i % 7 == 0) echo '<br />';
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.