Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wejścem na forum
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
WebCM
Z przeglądarek Firefox oraz IE nie mogę wejść do podstron forum. Ostatnio FF nawet nie chce wyświetlić strony głównej (spisu for). Pokazuje się biała strona. Problem nie dotyczy Opery (najlepsza przeglądarka?).

System: Windows XP Home SP2

Co może powodować ten problem?

Edycja: FF wyświetlił stronę główną. Wszedłem do tego tematu poprzez link po prawej stronie, lecz nie mogę nadal wejść do kategorii.
seaquest
Working on it.
kwiateusz
u mnie też są takie jazdy, wyłączyłem proxy mojej sieci, ale przez to mam wolniejszego neta, więc fajnie jakby dało sie to poprawić winksmiley.jpg
WebCM
Nie wiem, od czego to zależy, ale teraz nawet przy pomocy linka na stronie głównej nie mogłem się dostać do tego tematu w FF. Natomiast w Operze jest OK.

W FireBug'u można zobaczyć, że połączenie przerywa raczej serwer, wysyłając nagłówek:
Kod
Connection    close
seaquest
W tej chwili zbieramy logi z kilku dni, a później wrzucimy wszystko na ruszt i postaramy się coś z tym zrobić. Na razie mamy kilka podejrzeń i chcemy je sprawdzić.
DeyV
Otrzymałem dziś informację, że forum działa w pełni poprawnie, we wszystkich przeglądarkach, w wersji LoFi.
Proszę o potwierdzenie przez kogoś, u kogo pojawiają się te błędy.
kwiateusz
ja jak miałem tak mam białą stronę gdy wchodzę przez proxy mojego providera
Wykrywacz
Potwierdzam Lowres u mnie na FF również nie działa.
Na SeaMonkey wszystko biega ślicznie, sprawdze jeszcze jak wróce pod IE7.
D3vilroot
Od razu chciałbym przeprosić, że pisze w tym temacie, ale mam ogromny problem z waszym forum.

Nie mogę włączyć poszczególnych for
np wchodząc na taki link
  1. <?php
  2. http://forum.php.pl/Pro-f102.html
  3. ?>

Dostaje tylko pustą stronę, czyste białe tło i nic więcej.

Natomiast mogę wchodzić do poszczególnych tematów ze strony głównej.
Nie wiecie co mógłbym zrobić?
Wyszukiwać też nic nie mogę na forum. Zawsze dostaje wynik, że nic nie znaleziono.
Proszę o jakąś pomoc kogoś z administracji.

I jeszcze raz przepraszam, że w tym temacie napisałem.
DeyV
Napisałeś na poprawnym forum, nawet w poprawnym temacie.
Przeczytaj cały wątek - rozwiązaniem może być używanie Opery, lub korzystanie z wersji LoFi - do czasu gdy problem zostanie rozszyfrowany i rozwiązany.
Wykrywacz
Bądź używanie SeaMonkey smile.gif albo KDE. hmm IE6 dobrze mi też działa .... ale ja bym nie używał.
seaquest
Całkiem, możliwe, że chodzi nie o skrypty ani nasze serwery, ale o serwery DNS. Może opera i inne przeglądarki na których działa próbują uzyskać dostęp do tych stron w jakiś inny sposób. Ciężko powiedzieć, ale gdyby problem leżał po stronie skryptu lub naszych serwerów to problemu nie miało by 10% tylko wszyscy.

Zapytajcie adminów swoich sieci, niech oni zajrzą do logów.
enigma
no to widzże że nie tylko ja mam ten problem z FF
Wykrywacz
Nie pamiętam gdzie. Ale podobny problem z FF, miał znajomy w jakimś innym serwisie też pojawiała mu się czysta strona. Tyle że nie pamiętam w czym to był problem. Z tego co widze to jest to chyba tylko kwestia FF. Bo mi na wszystkim łącznie z IE6 i 7 działa. na ff nadal nie smile.gif. Rozeznam się jaki to był serwis na którym ff działała podobnie.

edit: ciekawa rzecz, jak przechodzę między stronami to zanim pojawi mi się docelowa strona to najpierw w lewy górnym rogu pojawia mi się jakiś id. najczeście złożony z 2liter i 2 cyfr, ale czasami jest 4 cyfromwy.
DeyV
A więc sprawdźmy, czy to problemy DNS, czy nie.

Na czas testów forum chodzi pod domeną forumphp.nq.pl

Proszę o info, czy problem się utrzymuje.
kwiateusz
nie na tej domenie wszystko jest w porządku jak najbardziej

oprócz tego ze ciastka wariują aktualnie
seaquest
Jako, że chcwilowo zmieniliśmy domenę forum, to ustawiliśmy też parametry cookies tak, żeby nie był dołączany identyfikator sesji. Staramy się ustalić, dlaczego serwery dns forum nie odpowiadają poprawnie - bo tutaj prawdopodobnie leży problem.
DeyV
Forum trafiło do jeszcze innej tymczasowej domeny. ( test.forum.php.pl )

Po raz kolejny proszę o informację, czy błąd się pojawia.
kwiateusz
nadal jest ok, tylko forum jakoś dziwnie zwolniło... ale to może wina lezy po mojej stronie
mike
Cytat(kwiateusz @ 22.03.2007, 19:19:21 ) *
(...) ale to może wina lezy po mojej stronie
Nie tylko u Ciebie.
Forum działa tragicznie. Wszystko ładuje się nie dość, że wolno to skokowo.
Mary$
wchodząc na forum.php.pl wszystko jest ok. potem nie wiem, bo dostaje automatyczne przekierowanie na test.forum.php.pl. mam FF 2.0 i Neostrade 1024
Cytat

mi sie strona z ostatnimi postami ładuje w ok. 3 sekundy -to chyba nie jest tak wolno winksmiley.jpg
nospor
Cytat
potem nie wiem, bo dostaje automatyczne przekierowanie na test.forum.php.pl.
Skoro juz napisales w tym watku, to mogles go chociaz przeczytac.
Cytat
Forum trafiło do jeszcze innej tymczasowej domeny. ( test.forum.php.pl )
kwiateusz
ale on dobrze zauważył da sie teraz wejsc na forum.php.pl i nie ma białej strony... a poprzednio od razu było biało smile.gif
nospor
ale ja sie odnosze do tego tekstu:
Cytat
potem nie wiem, bo dostaje automatyczne przekierowanie na test.forum.php.pl

Chodzilo wlasnie o przetestowanie test.forum.php.pl, a on pisze ze nie wie, bo przechodzi na test.forum.php.pl
tongue.gif
seaquest
Zlokalizowaliśmy problem z białymi stronami.

Już nad tym pracujemy.
enigma
u mnie już wszystko jest ok smile.gif
kwiateusz
a te znaczki na górze forum to tak mają być?
seaquest
Problem wynika z kodowania gzip. W tej chwili jest ono wyłączone. Staramy się z tym jakoś uporać.
DeyV
nie - tych znaczków ma nie być.

Problem w tym, że nie wiemy jeszcze, skąd się biorą, bo pojawiają się tylko o wybranych użytkowników.
Np. u mnie nie pokazały się nigdy.
Jarod
Cytat(mike_mech @ 22.03.2007, 18:36:48 ) *
Nie tylko u Ciebie.

Potwierdzam. Od około 3 dni (nie cały czas ale są takie momenty po ok 20minut) kiedy wogóle nie mogę wejśc na forum. Dzisiaj, jakieś 30minut temu strona główna załadowała się, natomiast podstrony.. czekałm (rekord) 54sekundy po czym zwątpiłem..
seaquest
To na pewno nie ten sam problem co poprzednio.

I tutaj raczej chodzi o dostępność serwerów, a nie w/w problem. Jeżeli problem pojawi się jeszcze raz, to zrób ping na forum.php.pl i ping na php.pl i wyślij je na forum@poczta.php.pl
siutek
dorzuce kilka swoich spostrzezen odnosnie poprawnosci dzialania forum.

mam problemy z logowaniem w przegladarce FF,

po wpisaniu danych i wyslania ich na serwer ponownie otrztymuje komunikat

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

tak wiec przez FF nie idzie (u mnie) sie zalogowac, nie wspomne, ze grafika jest calkiem inna niz byc powinna.

mike
~siutek może ciągniesz z cachea?
Wyczyść w przeglądarce i upewnij się, że nie idzie przez jakieś proxy, które cacheuje.
kwiateusz
taki design wskazuje jakby css był z domyslnego skina ipb, a to miejsca nie może miec bez ingerencji użytkownika w kod strony, bo jak widac nie ma na forum opcji do zmiany skina
.radex
Nie tylko CSS.

U nas jest Szukaj, Regulamin, ...

A tu Kalendarz, Użytkownicy, ...

Inna kolejność.

Dziwne.
siutek
cashe to na pewno nie jest, gdyz pierwsze co zrobilem gdy zauwazylem problemy z logowaniem, to wyczyscilem ciastka, cashe i wszystko co sie dalo :/ skad taki wyglad - nie mam pojecia, to juz zostawiam nadwornym adminom. szkoda tylko ze musze przegladac to forum przez IE - jak ja jej nie lubie!
DeyV
Kup pan se Opere winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.