Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Użytkownicy w bazie MySQL czyli problem młodego admina ;)
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
palmaero
Otóż od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem własnego serwera internetowego i w końcu doszło do tego że muszę się czegoś zapytać bo nie mam pojęcia co z tym zrobić (cały dzień nad tym siedzę)

A więc zainstalowałem sobie phpMyAdmin na serwerze i mogę wejść dopółki mam ustwione
[php:1:409c5bb28a]<?php
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config';
?>[/php:1:409c5bb28a]
jako root

chciałem przyjąć stronę qmpla na serwer i stworzyłem mu konto (korzystając z phpMyAdmin-a, a konkretnie 'Uprawnienia') i nadałem mu uprawnienia do jednej bazy... wszystko spox

potem zmieniłem sposób logowania się do bazy na http (wiadomo) i pomimo wszelkich prób nie moge zalogować się do phpMyAdmina ani na konto qmpla ani na konto roota!!!

Zresztą z zewnątrz (strony) do bazy tez nie ma dostępu więc co jest?questionmark.gif

jesli ktos wie jak administrowac uzytkownikami w bazie mysql pod linuxem mandrake 9.1 i wie jak rozwiązać ten problem proszę o pomoc!!!
uboottd
A masz mozliwosc zalogowanie sie do bazy shellowo ?
web86
A sprobowales autoryzacji via Cookies ? A moze masz zle skonfigurowanego mysql'a questionmark.gif
rachwal
mlody admin: a moglbys wkleic jakies error msg :?:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.