Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Alternatywa dla DVD-Audio?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
tiraeth
Witam,

mam potrzebę wypalenia dużej ilości muzyki na jednym krążku. Chcę to wypalić na płytce DVD (wiadomo, 4,7GB pojemności) ale mój odtwarzacz (jak i większości osóB) nie odtwarzają płytek DVD-Audio. Próbowałem tworzyć krążki programami typu Audio DVD Creator, ale to mnie nie zachwyca smile.gif Chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakaś lepsza i szybsza metoda na utworzenie muzycznej płyty DVD (coś w stylu KaraokeDVD ale bez napisów), która nie korzystałaby z technologii DVD-Audio.

Czy ktoś może podać mi jakies konkretne linki, do różnych stron na ten temat? Sam coś nie mogę znaleźć w Google nic porządnego...

Pozdrawiam, tiraeth
sztosz
A czy twój odtwarzacz w ogóle odtwarza DVD-Video (albo wogóle jakiekolwiek DVD)? Jeżeli tak to nie jest źle, możesz stworzyć, to proste MP3 smile.gif Albo w strumieniu mpeg2, zakodować jakiś obrazek jako wideo, a muzykę jako audio i też będzie działać. A co najfajniejsze w strumieniu mpeg2 możesz bez problemu dodać muzykę jako PCM (waw) czyli dokładnie to co masz na Audio-CD.
tiraeth
Mój odtwarzacz odtwarza jakiekolwiek DVD, ale nie obsługuje DVD-Audio (Panasonic SA-HT70 - nie wierzcie opisom na eBayu etc.) smile.gif

Programem Apollo Audio DVD Creator stworzyłem przykładowy krążek DVD z muzyką. Wszystko jest wypalane jako VIDEO_TS (sprawdzałem jako obraz w PowerDVD5) i powinno chodzić na odtwarzaczu. Jednak nie podoba mi się sposób w jaki wybieram tam muzykę.

Oczywiście mogę zrobić ręcznie każdy kawałek (dodać pusty video i skompresować w mpeg2 z dźwiękiem), ale nie ciekawie jest robić to przy np. 60 utworach smile.gif Dlatego też chciałbym aby wykonał to za mnie automat, a żebym mógł później pilotem "przerzucać" na kolejne utworu w stacjonarnym DVD smile.gif
sztosz
Takie rzeczy to tylko w erze...
tiraeth
E tam smile.gif Napewno coś takiego musi gdzieś istnieć. Przecież nie wymagam, aby na ekranie mojego TV ukazał się taki widok klik. Choć może i fajnie by takie coś wyglądało tongue.gif
Vonz
W jakim to programie takie cudo jak w twoim linku można zrobić? Ja również bezskutecznie poszukuje metody na nagranie dobrego DVD-A albo przynajmniej DVD-Video ale coś mało programów do tego (oczywiście jakby użyć specjalistyczne to da się jakoś zrobić, ale 5 godzin siedzenia nad jedną płytką to za wiele).
tiraeth
Takie cudo to tylko w Photoshopie smile.gif Tak naprawdę, to wykonałem to "cudo", aby pokazać czego tak naprawdę szukałem.

W tym momencie już nie potrzebuję DVD-Audio, gdyż zaopatrzyłem się w player z MP3kami, więc po prostu wrzucam potrzebną muzykę na krążek DVD smile.gif
Vonz
A znasz może jakiś program do składowania CD-Audio tracków na DVD, najlepiej w ten sposób by odtwarzacze widziały muzykę jako normalne ścieżki? Mile widziany w ostateczności program do nagrywania DVD-A, może ktoś taki zna? Nie wierze, że czegoś takiego nie ma na rynku (nie licząc profesjonalne programy gdzie można takie płytki robić 5 godzin)dry.gif

Tak kombinuje bo jakoś mało wygodnie wszystko trzymać w wav'ach na DVD.
sztosz
Google nie boli winksmiley.jpg http://www.tape.com/techinfo/dvd_audio.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.