Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gra oparta o przeglądarkę
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Vardal
Siems. Zawsze chciałem zrobić gierkę typu np. Ogame, opartą o przeglądarke internetową. Tylko problem w tym, że nie za bardzo wiem jak. smile.gif Mógłby mi może ktoś udzielić jakichś porad. Albo coś w tym stylu biggrin.gif
TranceAddict
- dobry pomysł na gre (zasady, bohaterzy itp. wszystko przemyślane)
- wiedze na temat php, mysql - chyba najwazniejsze
- dobrego grafika (bo jeszcze nie widziałem ładnej gry przez przegladarke)
- użycie takich technologii jak ajax(żeby to jakoś "ożywić") tez by sie przydalo - a nie sam tekst i czekanie na koleją "turę" czy jak to tam sie nazywa w tych smiesznych grach
Jarod
Cytat(Vardal @ 14.04.2007, 17:03:16 ) *
Siems. Zawsze chciałem zrobić gierkę typu np. Ogame, opartą o przeglądarke internetową. Tylko problem w tym, że nie za bardzo wiem jak. smile.gif Mógłby mi może ktoś udzielić jakichś porad. Albo coś w tym stylu biggrin.gif

Uczyć się i podglądać rozwiązania. A i używać szukaj.
.radex
n/c powinien być automatyczny LST
matcchu183
Cytat(Vardal @ 14.04.2007, 19:03:16 ) *

To nie taka prosta rzecz jak ci się wydaje tongue.gif

A moja porada jest taka:

1. Musisz miec dobry pomysl na gre, a nie "cos w stylu ogame"

a jak juz to zalatwisz to proponuje punkt 2

2. Uzbieraj sobie kupe kasy, wynajmij za nia dobrych programistow i grafika, bo sam to nic nie zrobisz, to ci akurat moge zagwarantowac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.