Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wgranie bazy po zlym exporcie
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
MrSasza
Witam to chyba moj pierwszy post na tym forum choc zagladam tutaj juz dosyc dlugo, tak wiec chcialem sie na poczatku przywitac ze wszystkimi uzytkownikami forum smile.gif

A to moj dosyc nietypowy. problem.

Kilka dni temu zrobilem export bazy w mysqladmin,(Nie wiem co mnie pokusilo zawsze uzywalem mysqldump w konsoli ;/) nie wiedzac czemu baza wyexportowala sie tak ze chce robic UPDATE istniejacych rekordow a skoro rekordow nie ma baza po prostu sie nie wgrywa gdyz klauzula WHERE nic nie znajduje.
Potrzebuje dane ktore sa wyeksportowane wgrac do bazy tak jak bym to robil przez "INSERT" czy jest jakis sposb zeby wgrac ta baze ?

Bede ogromnie wdzieczny ze jaka kolwiek pomoc ?

Domyslam sie ze MySQL jest przygotowany na taka ewentualnosc jakis tryb ktory ignoruje bledy lub cos takiego. Szukalem w googlach ale niestety nic nie znalazlem.

Jak pomysle ze mam przerabiac kilka MB recznie z UPDATE na INSERT to sily mi odchodza.

Pozdrawiam.
Sedziwoj
Mi do głowy wpadły dwa rozwiązania. Pierwsze piszesz programik który zamieni wszystkie UPDATE na INSERT, drugie napisać wyzwalacza przed UPDATE który sprawdzi czy taki wiersz istnieje, jeśli nie to go utworzy a potem zmodyfikuje.

Ale to tak co mi pierwsze do głowy wpadło, z pewności są lepsze rozwiązania (czy też łatwiejsze)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.