Mam taki problem próbuje stworzyć stronnicowanie do pliku wyświetlającego artykuły, jednak w ogole mi to nie wychodzi nie wiem dokladnie gdzie podpiąć skrypt do istniejącego skryptu, przeczytałem posty innych osob na forum ktore mialy z tym problem ale nadal nie wychodzi , czy moglby ktos mi powiedziec jak to dokladnie zrobic ? Moge sie tylko domyslac ze to jest pewnie dziecinnie proste no ale nie wiem i sie przyznaje bez bicia

skrypt wyglada tak...
<?php ####################konfiguracja! #sciezka do katalogu z artykulami "." - oznacza biezacy katalog $path_art = "artykuly"; #nazwa pliku w ktorym plik bedzie wykonywany $index_art = "artykuly.php"; ####################koniec konfiguracji require("$path_art/admin/conf/config.php"); ####################Security Fix against XSS attacks include("$path_art/sec_xss.php"); #################### ?> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <?php $title = "artykuły"; include ("$path_art/admin/conf/header.inc"); ?> <script type="text/javascript" language="JavaScript"> <!-- function oknoDrukowania(url, width, height) { var Win = window.open(url,"oknoDrukowania",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,scrollbars=yes,menubar=no' ); } //--> </script> </head> <body> <?php echo "<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="410"><tr><td width="100%" class="menunag2">Kategorie</td></tr><tr><td width="410">"; $plik = "$path_art/kat/kategorie.szk"; } else { foreach($file as $value) { if ($sp[0]!="") { echo "• <a href="$index_art?kategoria=$sp[1]&n=".urlencode(stripslashes($sp[0]))."">".stripslashes($sp[0])."</a> [".$ile."]<br>"; } } } } $plik = "$path_art/kat/$kategoria.szk"; echo "<br><table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="410"><tr><td width="410" class="menunag">".stripslashes($n)."</td></tr><tr><td width="410">"; $plik = "$path_art/kat/$kategoria.szk"; } else { foreach($file as $value) { } } } $plik = "$path_art/kat/$kategoria.szk"; } else { foreach($file as $value) { if($sp[1] == $artykul) { $plik_art = "$path_art/art/$artykul"; foreach($file_art as $value_art) { echo "<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="410"><tr><td width="410" class="menunag">".stripslashes($sp2[1])."</td></tr><tr><td width="410">"; echo "<tr><td style="border-bottom: 1px solid #000099; padding: 5px;">".stripslashes($sp2[2])."</td></tr>"; echo "<tr><td style="border-bottom: 1px solid #000099;"><small> • Autor artykułu: <a href="mailto:$sp2[4]">$sp2[3]</a><br> • Data dodania: <strong>$sp2[0]</strong> • <span class="naglowek"><a href="$index_art">powrót</a></span></small></td></tr>"; } } } } } } ?> </body> </html>
Dziękuje za pomoc
Hmmmm czy moglby ktos mi pomoc nie wiem naprowadzic na "trop" ? nie oczekuje tego żeby ktoś to za mnie zrobił - oczekuje jednie jakieś podpowiedzi

pozdrawiam