Dręczy mnie druga cześć zadania zaliczeniowego otóż jest zrozumiale napisane (wiem co trzeba zrobić) tylko nie bardzo wiem jakich "narzędzi" (procedur, wyzwalaczy, funkcji, zapytań, innych?) do tego użyć. A wygląda to tak:
Cytat
System bezpieczeństwa obejmuje dwie pracownice (Ewa i Ela), które mogą tylko przyjmować modyfikować i przeglądać dane osobowe, księgową Anię, która ma wgląd w zarobki, kasjerkę Genowefę mogącą przeglądać tylko informacje o wypłatach pensji w danym miesiącu oraz Ewelinę i Baśkę, które mają dostęp do wszystkich danych bez możliwości ich modyfikowania i dodatkowo robienia podsumowania, bilansów itp. Irena, pracująca także w dziale płac jest bardzo zazdrosna o inne kobiety zarabiające więcej niż ona. Musi mieć dostęp do danych płacowych, ponieważ nalicza dodatki funkcyjne. Jednak, gdy wyświetla pensję całkowitą jakiejś koleżanki, system pokazuje jej kwotę mniejszą od jej pensji.
Nie prosze o rozwiazanie lecz o podpowiedź jak się za to w ogole zabrać. Czy to wszystko należy realizować za pomocą zapytań?
pzdr