Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z if'em w smartach
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jezoo
mam sobie cos takiego, w pliku php:

1. <?php
  2. (...)
  3. $tpl->assign('status',STATUS); // STATUS jest zdefiniowana zmienna
  4. $tpl->display('panel.tpl'); // Ma wyswietlic panel w zaleznosci z jakimi uprawnieniami zalogowany jest user
  5. (...)
  6. ?>

natomiast tpl tak:
  1. (...)
  2. {if $status=='Admin'}
  3. <!--- Zbedny kod panelu Admin --->
  4. {/if}

i nie chce mi to dzialac, bledow nie ma, poprawnie sie kompiluje ale nie wyswietla tego kawalka tpl'a z if'em
jezeli zdefiniuje tak:

1. {if $status!='Kasjer' && $status!='Magazynier'}
  2. <!--- Zbedny kod panelu --->
  3. {/if}

to pojawia sie dla kazdego usera

wie ktos moze co moze byc nie tak?
Kaiba Ziom
{if $status == cos} będzie odpowiadał if($status == cos) { musisz zrobić:

{if ($status) == cos}
jezoo
zrobilem, tak jak pisales i dalej nic, nawet proowalem na odwrut
{if cos==$status}
Sopnet
No to masz problem ze statusem. Wyswietl sobie {$status} gdzies w szablonie. Poza tym moze masz problem z wielkoscia liter? W kazdym razie kod, ktory tu podales jest OK
jezoo
status mi wyswietla bez problemu w tpl'u i w php'ie i nie wiem co jest grane

jeszcze posprawdzam logi i wszystko co sie da, bo mnie to zaczyna irytowac, moze cos sie mi pozmienialo podczas upgrade systemu

dzieki za pomoc
Sopnet
Tak jak pisalem wczesniej. Wyglada na to ze $status nie przyjmuje wartosci "Admin", "Kasjer", ...

Sprobuj zrobic w szablonie "|{$status}|" i przeanalizuj wielkosc liter (bo "admin" to nie to samo co "Admin"), czy nie ma whitespaces, itp.
jezoo
Sopnet dzieki za podpowiedz, przy zapisie usera do statusu dodal mi spacje bo przez przypadek dalem mu character a nie character varying przez to wczesniej mi robil spacje poniewaz zarezerwowana zostala wczesniej ilosc znakow wieksza i zapelnil spacja
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.