Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Jak utworzyć forum lokalne?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
amanek
Witam mam następujące pytanie, jak założyć za pomocą php 2.0.12 oraz XAMPP oraz apache lokalne forum u mnie na kompie?questionmark.gif? Proszę o fachowe odpowiedzi
nitro18
instalujesz XAMPP...
wgrywasz forum...
konfigurujesz...
i działa smile.gif
amanek
ok nitro18 ale może dokladniej, wkoncu to jest dzial przedszkole tongue.gif

Ale nie na serio, jak zainstalowac forum??
kwiateusz
a żeby było widoczne w internecie to jesli masz nat/firewall to musisz odblokowac/przeforwardować port 80 na swoj komputer i najlepiej jakąś domenke w no-ip.com założyć jesli masz zmiene ip

a żeby było widoczne w internecie to jesli masz nat/firewall to musisz odblokowac/przeforwardować port 80 na swoj komputer i najlepiej jakąś domenke w no-ip.com założyć jesli masz zmiene ip

edit:
jakie forum? do każdego jest dołączona dokumentacja jak zainstalować... ew sa na pewno supporty gdzie jest takowa informacja z obrazkami happy.gif
amanek
no ale ja nie chce go opublikowac w necie, poprostu lokalne na localhost, do cwiczen, ja jestem w tym kompletnie zielony... Czy to forum trzeba pisać w php czy można je poprostu "bezboleśnie" zainstalować jako gotowca?

@edit. sciągnalem forum php 1.0.12 i tam są same dokumenty w php, żadnego pliku exe ani binarnego
kwiateusz
a widziałeś kiedyś skrypt php ohmy.gif poczytaj na necie jak sie w ogóle to obsługuje... skrypty php to pliki tekstowe które wrzucasz do odpowiedniego katalogu na serwerze... wchodzisz przez przeglądarkę i używać, a takiego forum jak Ty podałeś to nie widziałem na oczy jak na taki początek ściągnij phpBB i popatrz na ich supporcie jak to sie instaluje
amanek
Doskonale wiem co to jest PHP a jeżeli nie słyszałes o forum lokalnym to tutaj jest link:

http://www.cc-team.org/index.php?name=bugtraq&show=570
kwiateusz
to to jest exploit na jakieś zamierzchłe phpBB więc nie wiem co to ma do tematu... ale sądzę po tym że phpBB ściągnąłeś i chcesz na swoim komputerze zainstalować, więc wchodzisz na phpbb.pl lub phpbb2.pl i tam jest gdzieś odpowiedni dział z opisem instalacji forum
amanek
Dzieki kwiateusz, wlasnie o to mi chodzilo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.