Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP a FLASH.swf format [pytań kilka do PHPspeców]
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Krokodyl
Witam.
Mam kilka zagadnień związanych z połączeniem php z formatem *.swf [Flash]. Albo mam zaćmę albo nie mogę tego znaleźć w manualu.
[1] Czy w php jest możliwość odczytania:
a - wersji flashpalyer'a
b - szerokości animacji *.swf
c - wysokości animacji *.swf
d - format pliku (file type) swf.
-
Piszę aktualnie system ogłoszeniowy imprez związanych z muzyką elektroniczną i jakby przyszła komuś ochota umieszczenia Flash'owej reklamy (ja lubię bardzo) to chciałbym aby system taką "okoliczność" obsłużył.
Niestety jak na razie nie mam na to pomysłu.
-
Pozdrawiam. Pełen nadzieji (naszej matki) Krokodyl.
Może szanowni moderatorzy coś na ten temat wiedzą?
zalew
Cytat
Witam.
Mam kilka zagadnień związanych z połączeniem php z formatem *.swf [Flash]. Albo mam zaćmę albo nie mogę tego znaleźć w manualu.
a - wersji flashpalyer'a
-

a - javascriptowe funkcje sa do sprawdzania jaki user ma plugin
b,c - sam swf o ile nie ma jakichs rozszerzen nowych to nie; ale jelsi user ci podesle razem z kodem object to mozesz przeczytac.
d - chodzi ci o to zeby sprawdzic koncowke pliku?? to udaj sie do dzialu 'filesystem' w manualu i search
id4
Cytat
Witam.
a - wersji flashpalyer'a

b,c,d - getimagesize na pewno da radę odczytać rozmiar i format pliku, ale format przedstawia on w postaci 1,2,3 ... itd. Wg manuala swf to 4.

Cytat
The GetImageSize() function will determine the size of any GIF, JPG, PNG or SWF image file and return the dimensions along with the file type and a height/width text string to be used inside a normal HTML IMG tag.  
Returns an array with 4 elements. Index 0 contains the width of the image in pixels. Index 1 contains the height. Index 2 a flag indicating the type of the image. 1 = GIF, 2 = JPG, 3 = PNG, 4 = SWF. Index 3 is a text string with the correct "height=xxx width=xxx" string that can be used directly in an IMG tag.
Krokodyl
Dziękuję za pomoc.
Już do tego doszedłem, a przy okazji napisałem coś takiego:

[php:1:3848c7f525]<?php
if($virus_type=="grypa_zolondkowa" && $temperature > 38)
{
$logic_funcions="zacmienie umyslu";
}
?>[/php:1:3848c7f525]
-
:wink: [:::K:::]
zalew
o ladnie, szczerze nie spodziewalem sie ze swf przeczyta winksmiley.jpg a tez nie spojrzalem w manual smile.gif
Paul
bawilem sie kiedys w odczytywanie wys / szer flasha - zaden problem - jak zwykly img....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.