guziec
15.05.2007, 10:30:48
Witam, mam problem:
W domu na kompie odbieram meile Outlockiem z gmaila - wszystko jest ok, meile przychodza.
Skonsigurowalem Outlocka na notku (tak samo jak na kompie) i jest taka sprawa: Jak odbiore wiadomosci ze skdzynki na kompie, to juz na notku nie moge odebrac tej wiadomocsi (wiodomosci po odebraniu nie sa usuwane z gnaila). To wyglada na jakas zasade: Kto pierwszy ten lepszy!.... Bo jak na notku odbiore nowa wiadomosc, to na kompa juz jej nie sciaga (a wiadomosc pozostaje na skrzynce)...
Poradzcie mi cos, bo chcialbym sciagac poczte na kompa i na notka.
W onecie nie ma z tym problemu....
To chyba ma jakis zwiazek z POP.
Prosze o pomoc...
sztosz
15.05.2007, 11:14:24
Wejdź na skrzynkę Gmaila przez przeglądarkę, potem Settings -> Forwarding and POP -> POP Download: -> 2. When messages are accessed with POP -> keep Gmail's copy in the inbox.
PS. Ale to może konfiguracja tego "Notka" czymkolwiek on jest. Albo "Outlocek", to jakiś Górolski program?

przepraszam nie mogłem się powstrzymać.
guziec
15.05.2007, 11:25:15
Wszystko jest zrobione tak jak napisales... Poczte odbieram bez problemu.
Cytat
Jak odbiore wiadomosci ze skdzynki na kompie, to juz na notku nie moge odebrac tej wiadomocsi (wiodomosci po odebraniu nie sa usuwane z gnaila). To wyglada na jakas zasade: Kto pierwszy ten lepszy!.... Bo jak na notku odbiore nowa wiadomosc, to na kompa juz jej nie sciaga (a wiadomosc pozostaje na skrzynce)...
siemakuba
15.05.2007, 12:13:50
W programie pocztowym musisz znaleźć opcję, która będzie brzmiałe mniej więcej tak: "Po pobraniu nie oznaczaj wiadomości na serwerze jako przeczytane". Generalnie o to chodzi. Pobierasz wiadomość, outlook oznacza na serwerze jako przeczytaną. Pobierasz kolejny raz, outlook sprawdza czy są nowe wiadomości oznaczone jako nie przeczytane. Stąd nie pobiera drugi raz tego, co pobrał już raz.
Nie używam outlooka więc nie wiem gdzie tego dokładnie szukać, ale na 99% znajdziesz gdzieś w ustawieniach (raczej konta niż programu).
pozdr.
Wykrywacz
16.05.2007, 12:29:10
Narzędzia -> konta(albo coś tak)-> właściwości -> ostatnia zakładka gdzieś u dołu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.