@Bełdzio: oczywiście popracuję, też zauważyłem ten mankament ;]
Cytat(devnul @ 20.07.2008, 15:21:27 )

do dodawania obrazka przydałoby się coś bardziej rozbudowanego (z możliwością definicji kilku prostych parametrów takich jak alt i opływanie tekstem),
Myślałem o tym i wprowadzę to w przyszłych wersjach. Aktualnie mozna zmienić oplywanie zaznaczając obrazek i wybierając przycisk opływania

zauważyłem też że w stosunku do poprzedniej wersji brak kolorów. IMHO powinny wrócić (byle dało się łatwo zmienić paletę - tak aby użytkownik nie robił różowych akapitów co by np kompletnie psuło koncepcję strony).
Już to przemyślałem. Zmiana palet kolorów po przez klasy css tak. Dowolna zmiana kolorów nie

.

Nie wiem czy to zamierzone ale kod wygenerowany po wciśnięciu przycisku "Pokaż kod źródłowy" jest czasem inny od tego generowanego przez edytor po przejściu w tryb edycji html.
Tego przycisku nie będzie

. To tylko dla beta wersji aby mniej wiecej był podgląd na bierząco.

Dodanie znacznika more wygląda w trybie podglądu okropnie (wielki prostokąt z przerywaną linią jako border pusty w środku (coś na 50/60px wysokości).
Mój błąd nie wrzuciłem jednego obrazka do pliku/na serwer.(naraz pojawi sie w demie online)

I taka mała sugestia odnośnie tegoż more. Służy on chyba z założenia do rozbicia tekstu na dwie części (wstęp/zjawka i rozwinięcie), więc można przypuszczać że na stronie z np listą newsów nie pojawi się dalszy ciąg "treści" po znaczniku more - co, jeśli nie zjawka nie będzie obrabiana dodatkowo po stronie serwera może pokżaczyć stronę bo np more będzie wstawione w środku paragrafu lub innego znacznika który nie zostanie zamknięty. Dlatego moja propozycja jest taka żeby automatycznie zamykać wszystko do wystąpienia more i traktować to jako osobny dokument (rozbicie na paragrafy czy tam divy osobne. Jakbym mówił nie jasno to przykład o co mi chodzi.
W chwili obecnej kod wygląda tak:
<div> lorem ipsum
<!--more--> dolor sit amet
</div>
a ja proponuję zrobić aby było tak
Rozumiem o co chodzi. Ja mam do tego napisaną specjalną klase - handyHtml(jest gdzieś na forum) jednak koncepcja aby dynamicznie to generować w javascript tez nie jest zła. Może popracuję nad tym gdy juz ukończę inne zamierzone opcje. Narazie nie jest to dla mnie priorytet.
Dzięki za konstruktywną i obszerną krytykę