Chcę ostrzec przed kolejną nieuczciwą, powiedział bym skandaliczną "firmą" hostingową - eFuturo.pl
W skrócie:
- przez pierwsze miesiące hosting wykupiony na efututo.pl - był OK
- zaczeło się wszystko psuć, kiedy przybywało nam odwiedzin, kiedy zaczeliśmy siędynamicznie rozwijać.
- serwer zaczął mulić, w kluczowych momentach - jak wybory - serwer był niedostępny przez kilkanaście min !
- zaczeły się niezapowiedziany przerwy konserwacyjne, pady, po którymś zjadło baze z kilku dni ...
- cała wina była przez administratora zrzucana na oskryptowanie (które po zmianie hostingu jak błyskawica idzie

- kontak z adminem ograniczal się z jego strony od "nie mam czasu"
- po roku, postanowilismy umowy nie przedłużać - a ja wyraziłem swoją opinię na ich forum - w przeznaczonym do tego miejscu (by była obiektywna i nie pod wpływem emocji - poczekałem kilkanaście dni)
- moja opinia została usunięta ! - a ja zbanowany ! - zarejestrowałem się drugi raz - ponownie umieściłem opinię - i znowu zostałą usunięta - a ja zbanowany - admin zablokował mnie na gg
- zachowanie niepoważne i skandaliczne !
A oto cała historia:
tak brzmiała opina jaką napisałem:
Cytat
Impresje pod wpływem hostingu eFuturo:
Powiem, że korzystaliśmy z hostingu efururo okrągły rok - tak że mam pewna wizję całości i z czystym sumieniem moge napisać co o eFuturo myśle.
Kupiliśmy koto na eFuturo jak zaczynało stawiać pierwsze kroki - szukaliśmy taniego hostingu - na allegro znalazłem oferte za 9.90 - nie ma co sięzastanawiać kupuje. Na początku wszytsko OK, serwer śmiga, kontakt z adminem dobry - a czkolwiek z jego kolegą od grafiki lepszy - ale to chyba kwestia różnych charakterów
Udało się nawet wynegocjować pare GB transferu za button na stronie. Ale wszystko co dobre szybko się kończy 
Czas mijał - nasz serwis się dynamicznie rozwijał - dokupiliśmy 5GB transferu - przybywało użytkowników - i zaczeły się pierwsze problemy, serwer zaczał niemiłosiernie mulić, w czasie jak były wybory (i mieliśmy rekordy odwiedzin) - serwer był nawet i niedostępny przez pare min - a strona ładowała się kilka min
- potem niezapowiedziane przerwy konserwacyjne (a przeciez po cos podawalem maila przy rejestracji ?) - a od admina dostałem odpowiedz "ze trzeba było na forum wejsc, bo na forum ogłaszamy takie rzeczy" - no zgroza.
I od tej pory kontakt z adminem był coraz gorszy ... przestał odpisywać, a jaka kolwiek dyskusja się kończyła "nie mam czasu", i całą winę zrzucał na nasze oskryptowanie (a jakoś teraz niezmienione na innym hostingu jak błyskawica idzie
).
I już do końca w zasadzie serwer był powolny - zdarzały się przestoje, po którymś tam padzie, skopało kodowanie w bazie.
no i tak mógl bym wspominac i wspominac - ale czas podsumowac:
Kiedys był to hosting za 9.90 - coz za takie pieniadze wymagac
- potem doplacilem 50zl za tansfer - a i oferty na eFuturo podrozaly, juz kont za 9.90 nie sprzedawali. Skoro podrożały - to i wzrosły moje wymagania - a parametry spadły.
Podejzewam ze nadal jest to dobry hosting dla małych amatorskich stronek, gdzie liczba wejsc na miesiąc nie wykracza poza 10 tys.
(a my tyle teraz mamy dziennie
) - jednak jak ktoś myśli o czymś większym, na szersza skale - to eFuturo jest amatorszczyzna, ktora duzego serwisu niepowiezie daleko - są chęci - ale brak mocy.
i pozdrawiam grafika - z którym mi się naprawde dobrze gadało do końcae
http://StaloweMiasto.pl
P.S.
po roku - postanowilismy umowy nie przedłużac - zakonczylismy jak - jakis miesiac temu - pisze dopiero po miesiacy by opinia nie byla pod wplywem emocji
Powiem, że korzystaliśmy z hostingu efururo okrągły rok - tak że mam pewna wizję całości i z czystym sumieniem moge napisać co o eFuturo myśle.
Kupiliśmy koto na eFuturo jak zaczynało stawiać pierwsze kroki - szukaliśmy taniego hostingu - na allegro znalazłem oferte za 9.90 - nie ma co sięzastanawiać kupuje. Na początku wszytsko OK, serwer śmiga, kontakt z adminem dobry - a czkolwiek z jego kolegą od grafiki lepszy - ale to chyba kwestia różnych charakterów

Czas mijał - nasz serwis się dynamicznie rozwijał - dokupiliśmy 5GB transferu - przybywało użytkowników - i zaczeły się pierwsze problemy, serwer zaczał niemiłosiernie mulić, w czasie jak były wybory (i mieliśmy rekordy odwiedzin) - serwer był nawet i niedostępny przez pare min - a strona ładowała się kilka min

I od tej pory kontakt z adminem był coraz gorszy ... przestał odpisywać, a jaka kolwiek dyskusja się kończyła "nie mam czasu", i całą winę zrzucał na nasze oskryptowanie (a jakoś teraz niezmienione na innym hostingu jak błyskawica idzie

I już do końca w zasadzie serwer był powolny - zdarzały się przestoje, po którymś tam padzie, skopało kodowanie w bazie.
no i tak mógl bym wspominac i wspominac - ale czas podsumowac:
Kiedys był to hosting za 9.90 - coz za takie pieniadze wymagac

Podejzewam ze nadal jest to dobry hosting dla małych amatorskich stronek, gdzie liczba wejsc na miesiąc nie wykracza poza 10 tys.
(a my tyle teraz mamy dziennie

i pozdrawiam grafika - z którym mi się naprawde dobrze gadało do końcae

http://StaloweMiasto.pl
P.S.
po roku - postanowilismy umowy nie przedłużac - zakonczylismy jak - jakis miesiac temu - pisze dopiero po miesiacy by opinia nie byla pod wplywem emocji

zostałem zbanowany - a opinie usunięta:

zarejestrowałem się ponownie i napisałem opinię ponownie:

i zostałem zbanowany a opinia usunięta

po napisaniu na gg do admina z zapytaniem czego usuwają negatywne opinie -odpowiedzał że nie jestem już ich klientem - i zablokował

Wiele razy doświadczyłem że coś co kupiłem było niezgodnego z oczekiwaniami - ale nigdzie ! nie zostałem tak potraktowany.
Portal:
http://stalowemiasto.pl