Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skandal w firmie hostingowej
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ydy10
Witam,

Chcę ostrzec przed kolejną nieuczciwą, powiedział bym skandaliczną "firmą" hostingową - eFuturo.pl

W skrócie:
- przez pierwsze miesiące hosting wykupiony na efututo.pl - był OK
- zaczeło się wszystko psuć, kiedy przybywało nam odwiedzin, kiedy zaczeliśmy siędynamicznie rozwijać.
- serwer zaczął mulić, w kluczowych momentach - jak wybory - serwer był niedostępny przez kilkanaście min !
- zaczeły się niezapowiedziany przerwy konserwacyjne, pady, po którymś zjadło baze z kilku dni ...
- cała wina była przez administratora zrzucana na oskryptowanie (które po zmianie hostingu jak błyskawica idzie smile.gif)
- kontak z adminem ograniczal się z jego strony od "nie mam czasu"
- po roku, postanowilismy umowy nie przedłużać - a ja wyraziłem swoją opinię na ich forum - w przeznaczonym do tego miejscu (by była obiektywna i nie pod wpływem emocji - poczekałem kilkanaście dni)
- moja opinia została usunięta ! - a ja zbanowany ! - zarejestrowałem się drugi raz - ponownie umieściłem opinię - i znowu zostałą usunięta - a ja zbanowany - admin zablokował mnie na gg
- zachowanie niepoważne i skandaliczne !

A oto cała historia:

tak brzmiała opina jaką napisałem:
Cytat
Impresje pod wpływem hostingu eFuturo:

Powiem, że korzystaliśmy z hostingu efururo okrągły rok - tak że mam pewna wizję całości i z czystym sumieniem moge napisać co o eFuturo myśle.

Kupiliśmy koto na eFuturo jak zaczynało stawiać pierwsze kroki - szukaliśmy taniego hostingu - na allegro znalazłem oferte za 9.90 - nie ma co sięzastanawiać kupuje. Na początku wszytsko OK, serwer śmiga, kontakt z adminem dobry - a czkolwiek z jego kolegą od grafiki lepszy - ale to chyba kwestia różnych charakterów tongue.gif Udało się nawet wynegocjować pare GB transferu za button na stronie. Ale wszystko co dobre szybko się kończy smile.gif

Czas mijał - nasz serwis się dynamicznie rozwijał - dokupiliśmy 5GB transferu - przybywało użytkowników - i zaczeły się pierwsze problemy, serwer zaczał niemiłosiernie mulić, w czasie jak były wybory (i mieliśmy rekordy odwiedzin) - serwer był nawet i niedostępny przez pare min - a strona ładowała się kilka min exclamation.gif - potem niezapowiedziane przerwy konserwacyjne (a przeciez po cos podawalem maila przy rejestracji ?) - a od admina dostałem odpowiedz "ze trzeba było na forum wejsc, bo na forum ogłaszamy takie rzeczy" - no zgroza.
I od tej pory kontakt z adminem był coraz gorszy ... przestał odpisywać, a jaka kolwiek dyskusja się kończyła "nie mam czasu", i całą winę zrzucał na nasze oskryptowanie (a jakoś teraz niezmienione na innym hostingu jak błyskawica idzie smile.gif).
I już do końca w zasadzie serwer był powolny - zdarzały się przestoje, po którymś tam padzie, skopało kodowanie w bazie.

no i tak mógl bym wspominac i wspominac - ale czas podsumowac:

Kiedys był to hosting za 9.90 - coz za takie pieniadze wymagac smile.gif - potem doplacilem 50zl za tansfer - a i oferty na eFuturo podrozaly, juz kont za 9.90 nie sprzedawali. Skoro podrożały - to i wzrosły moje wymagania - a parametry spadły.

Podejzewam ze nadal jest to dobry hosting dla małych amatorskich stronek, gdzie liczba wejsc na miesiąc nie wykracza poza 10 tys.
(a my tyle teraz mamy dziennie smile.gif) - jednak jak ktoś myśli o czymś większym, na szersza skale - to eFuturo jest amatorszczyzna, ktora duzego serwisu niepowiezie daleko - są chęci - ale brak mocy.

i pozdrawiam grafika - z którym mi się naprawde dobrze gadało do końcae smile.gif

http://StaloweMiasto.pl

P.S.
po roku - postanowilismy umowy nie przedłużac - zakonczylismy jak - jakis miesiac temu - pisze dopiero po miesiacy by opinia nie byla pod wplywem emocji smile.gif

zostałem zbanowany - a opinie usunięta:

zarejestrowałem się ponownie i napisałem opinię ponownie:

i zostałem zbanowany a opinia usunięta

po napisaniu na gg do admina z zapytaniem czego usuwają negatywne opinie -odpowiedzał że nie jestem już ich klientem - i zablokował

Wiele razy doświadczyłem że coś co kupiłem było niezgodnego z oczekiwaniami - ale nigdzie ! nie zostałem tak potraktowany.

Portal:
http://stalowemiasto.pl
phpion
Hmmm opis całej sprawy jest praktycznie identyczny do tego, co przeżyłem swego czasu z thc.net.pl. Na początku również było pięknie i cudownie, później zaczęły sie numery. W końcu wróciłem do sprawdzonego lh.pl i jestem u nich do tej pory. Więc wniosek jest prosty: lepiej wyłożyć X zł więcej i wykupić hosting w sprawdzonej firmie.
PS: lh.pl rules tongue.gif
NuLL
Nic nowego smile.gif To Polska chlopie smile.gif Na home.pl tak bylo, netart.pl itp - wniosek - hosting w Polsce jest przewaznie gowniany smile.gif
mike
Ale Ty ~invx głupi jesteś.
Znów sam się ujawniłeś.

Wszystkie konta, które widać na tych screenach dostają bana.

Zrozum człowieku, że masz zakaz pisania na tym forum!
Pod każdą postacią.

A co do skandalu to pewnie się poznali na Tobie. Tak samo jak i my.
Wcale im się nie dziwię tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.