Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: licencja office OEM
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
acztery
mam kłopot. Zakupiłem kompa na którym mam orginalnego windowsa i offica ale ale komputer mi sie zepsuł. i kupilem laptopa moge za instalować tego offica na laptopie. czy mozna zrobic transfer licencji. BOK microsoftu dopieru jutro otwarty a ja sie niecierpliwie. Moze ktos sie spotkal z tym. Bo głupota bylo by znowu kupic offica bo mi sie komputer popsul...
NuLL
Nie mozesz przeniesc licki - produkt OEM jest przypisany do kompa. Pozatym na cholere ci Office skoro masz rownie dobra alternatywe ktora nawet potrafi wiecej.
Sedziwoj
@NuLL może i potrafi, ale inaczej interpretuje, a czasem jest to bardzo ważne, aby tak samo wyglądało.
acztery
mam alternatywe windowsa viste tez jest ok to wkoncu tylko wysylanie/odbieranie maili ale licencjonowanie oem jest dziwne adobe ma cos takiego jak trabsfer licencji nowe windowsy podobne tez ..
NuLL
Pierwsze slysze aby produkty OEM Adobe mogly byc transferowane...
sztosz
Nikt nie napisał że chodzi o produkty "OEM" Adobe, tak można to interpretować, ale sądzę że nie o to chodziło autorowi. Wydaje mi się że transfer licencji w Windowsach (o ile istnieje, Vistę szerokim łukiem omijam) jest bardziej podobny transferowi licencji produktów Autodeska (AutoCAD, 3ds Max, etc.), zważywszy na fakt że nie mogę nigdzie się doszukać opcji transferu licencji w najnowszym CS3.

@acztery:http://www.microsoft.com/poland/licencje/pytania/default.mspx 8 pyt. od góry. Jest to oczywiście interpretacja M$, nie wiem co stanowi prawo polski w tym temacie (nie pamiętam żadnego paragrafu o OEM tongue.gif). Jednakże z dużą dozą prawdopodobieństwa można mniemać, że instalując Office OEM na Laptopie złamiesz EULA, a z tego tytułu nie grozi ci nic poza ew. rozprawą "cywilną" (nie! karną) z powodu niewywiązywania się z warunków umowy, o ile M$ taką ci wytoczy. Gorzej jeżeli "nie jesteś" osobą fizyczną ale firmą, wtedy troszkę inaczej to wygląda. Ale akurat Firma vs. Prawo nigdy się zbytnio nie interesowałem.
acztery
nie adobe oem mam adobe cs2 i przy reinstalacji wybrałem obcje "wyrejestrowania" coś koło tego

PS a czy w ogole jest adobe w wersji oem questionmark.gif

Sztos chodzi o firme jak bym byl osoba prywatna to olewam legalnego offica ale tak to trzeba było to obejść. I lepiej nie ryzygować. Wiec mam Windows Mail z Windowsa Visty Basic fajny nawet ten win poprawili dużo tylko na tym laptopie chodzi wolno troszkę.
dma3
Cytat
Nie mozesz przeniesc licki - produkt OEM jest przypisany do kompa. Pozatym na cholere ci Office skoro masz rownie dobra alternatywe ktora nawet potrafi wiecej.

zabawka dla fanatyków ... ale nie do profesionalnego uzytku
sztosz
Przenoszenie OEM? LOL! biggrin.gif
kukix
Cytat(NuLL @ 29.05.2007, 01:50:01 ) *
Pierwsze slysze aby produkty OEM Adobe mogly byc transferowane...

Mogą być transferowane prz emule.. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.