Nikt nie napisał że chodzi o produkty "OEM" Adobe, tak można to interpretować, ale sądzę że nie o to chodziło autorowi. Wydaje mi się że transfer licencji w Windowsach (o ile istnieje, Vistę szerokim łukiem omijam) jest bardziej podobny transferowi licencji produktów Autodeska (AutoCAD, 3ds Max, etc.), zważywszy na fakt że nie mogę nigdzie się doszukać opcji transferu licencji w najnowszym CS3.
@acztery:http://www.microsoft.com/poland/licencje/pytania/default.mspx 8 pyt. od góry. Jest to oczywiście interpretacja M$, nie wiem co stanowi prawo polski w tym temacie (nie pamiętam żadnego paragrafu o OEM

). Jednakże z dużą dozą prawdopodobieństwa można mniemać, że instalując Office OEM na Laptopie złamiesz EULA, a z tego tytułu nie grozi ci nic poza ew. rozprawą "cywilną" (nie! karną) z powodu niewywiązywania się z warunków umowy, o ile M$ taką ci wytoczy. Gorzej jeżeli "nie jesteś" osobą fizyczną ale firmą, wtedy troszkę inaczej to wygląda. Ale akurat Firma vs. Prawo nigdy się zbytnio nie interesowałem.