Bardzo proszę o odpowiedź bo nie wiem co sie dzieje.
W jednym pliku mam taki link:
natomiast w pliku cms_wybor_dzialu.php mam coś takiego:
<?php $a = $_GET['a']; function odswiez() { "Zostaniesz przeniesiony do oryginalnej storny!<br>"; "<a href="cms_wybor_dzialu.php">kliknij tutaj</a>)"; } echo ' <form action="cms_wybor_dzialu.php" method="post"> <select name="nazwa" onclick=odswiez()> <option value="1"> Jedzienie </option> <option value="2"> Puby, Kluby </option> <option value="3"> Hotele, noclegi </option> <option value="4"> Kultura </option> <option value="5"> Administracja </option> <option value="6"> Edukacja </option> <option value="7"> Moto-serwis </option> <option value="8"> Bankomaty </option> <option value="9"> Urzędy pocztowe</option> <option value="10"> Tel. alarmowe </option> <option value="11"> Komunikacja </option> <option value="12"> Sport i rekracja </option> <option value="13"> Aktualno?ci </option> <option value="14"> Biznes </option> </select><br><br> <input type="submit" class="submit" name="glowna_kateg" value="Wybierz głowny dział> </form><br>'; { $adres= $_POST['nazwa']; switch ($adres) { case 1: <form action="cms_wybor_dzialu.php" method="post"> <select name="adres" onclick=odswiez() > <option value="1.1"> Restauracje </option> <option value="1.2"> Pizzerie </option> <option value="1.3"> Fast-food </option> <option value="1.4"> Kawiarenki </option> </select><br><br> <input type="submit" class="submit" name="_dzial" value="wybież kategorie"> </form><br>'; break; } case 2: { ... ... } } { $_SESSION['adres'] = $_POST['adres']; switch($a) { case 1: cos tam ma sie wykonać } } ?>
Problem jest w tym że kiedy zaczyna mi sie wykonywać ta część kodu to na początku wypisuje mi zmienną
$a (wypisze w naszym przypadku 1)
ale gdy już zaczyna mi sie wykonywać ostatni switch to pisze że zmiennej $a nie ma!
zaś tam gdzie wcześniej wypisywało mi $a to wypluwa mi tekst:
"Undefined index: a in d:\php\projekt\admin2\cms_wybor_dzialu.php on line 5"
Bardzo proszę o pomoc.