Gdy wysyłam maila, gdzie treść wiadomości jest długa, to przy odbiorze w treści wiadomości pojawia się wykrzyknik, nawet w środku słowa. Gdy natomiast treść wiadomości jest krótka, to wykrzyknik już się nie pojawia. O co tu chodzi. Spotkał się ktoś z czymś takim?
Mam taki skrypt i gdy wysyłam takiego maila do siebie to pojawia się ten wykrzyknik:
<?php
$tytul = "Tytul wiadomosci";
$tresc = "Jim Zemlin, dyrektor wykonawczy organizacji Linux Foundation oświadczył, że jest ona gotowa wesprzeć każdego twórcę oprogramowania dla Linuksa, który będzie zastraszany lub pozwany w związku z naruszeniem patentów. Tknijcie jednego z członków społeczności Linuksa a będziecie mieć do czynienia z nami wszystkimi. pisze Zemlin w swoim oświadczeniu w BusinessWeek. Dalej pisze, że Microsoft nie jest jedyny a być może nawet nie największym posiadaczem patentów. Wiele patentów należy do członków społeczności linuksowej. Mogą być one skupiane przez grupy takie jak Open Innovation Network czy Linux Foundation i wykorzystane do obrony przed atakami patentowymi za pomocą kontrpozwów. Ponadto zebrano fundusze na pomoc prawną dla programistów i użytkowników otwartego oprogramowania oskarżonych o naruszenie patentów. Zemlin nie spodziewa się potrzeby użycia tych środków ale zapowiada ich wykorzystanie gdy zajdzie taka potrzeba. Jim Zemlin nawołuje Microsoft do zaprzestania kampanii FUD (fear, uncertainity and doubtdisinformation strachu, niepewności i wątpliwości dezinformacji).";
$od = "nadawca@go2.pl";
$naglowek = "MIME-Version: 1.0\n";
$naglowek .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2\n";
$naglowek .= "From: $od";
$do = "odbiorca@go2.pl";
mail($do, $tytul, $tresc, $naglowek);
?>