Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: telefon
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
qlash
witam

jestem na etapie poszukiwania telefonu kom., chcialbym aby był ladny i cenowo nie przekraczał 700-800 zł (na allegro),oraz mial aparat min. 2mpx oraz slot kart pamieci, moze ktos cos poleci?
kwiateusz
np SE w810i
menic
Od siebie moge polecic SE w800i smile.gif
2Mpx i swietny mp3 smile.gif
Sokal
Ja bym brał Nokie winksmiley.jpg
Np. 6151
sztosz
Ja was ludzie nie rozumiem smile.gif Telefon, sprawny, można mieć, nie najgorszy, za 50 zł. A za 800 kolejnych można niezły aparat do pstrykania (nie mówię o poważnej fotografii) aparat kupić.
kwiateusz
a my Ciebie smile.gif osobiście czasem lubie się wymienić jakimś mmsem a tego mi nie umożliwi taki fon za 50zł bo a) pewnie nie obsługuje mms b)nie ma aparatu żeby zrobić fotkę do mmsa

Do tego nie każdy jest zapalonym fotografem ażeby ciągle łazić gdzies z cyfrówką winksmiley.jpg
Wygodniej jest nosić mp3 i telefon gdy czesto sie muzy słucha niż 2 oddzielne urządzenia

No i po 3 każdy lubi co innego tongue.gif
Sedziwoj
Do tego zdjęcia z 2mp są już znośne i można sobie przy piwku zrobić, a nie zawsze pamięta się o normalnym aparacie, a telefon ma się prawie zawsze przy sobie.
Ja tam mam D750i + HPM-82 + 1GB kartę i jestem zadowolony (teraz taniej kupił 2GB ale już mam ten telefon około roku) a pamiętać trzeba że D750=K750=W800 różnica to soft obudowa i w przypadku W800 słuchawki i większa karta (ale 2GB można za 90zł kupić a słuchawki oryginalne w sklepie z pilotem za ~150zł)

Choć osobiści zastanawiam się nad czymś z wyświetlaczem 320px... (np. K800i bo ma taki i do tego ksenonowego flash'a jak i 3.2MP, ale ostatnio się nie rozglądałem więc może są fajniejsze)

W810i ma lepszą transmisje danych (nie pamiętam skrótu) oraz brak joy'a
kwiateusz
Edge winksmiley.jpg mi akurat brak joya pasuje przynajmniej sie nie zepsuje tongue.gif
Sedziwoj
Cytat(kwiateusz @ 3.06.2007, 20:46:01 ) *
Edge winksmiley.jpg mi akurat brak joya pasuje przynajmniej sie nie zepsuje tongue.gif

Może niezauważalnie, ale wpisałem jako zaletę biggrin.gif
Choć osobiście lubię joy'a i miałem T630 (mam bo nie zdołałem sprzedać) a teraz D750 no i jak w T dwa razy czyściłem (na gwarancji) potem już chodził dobrze, to w D750 po prawie roku nie mam żadnych kłopotów (ale w D w odróżnieniu od T na żniwach miałem w woreczku, bo zakurzenie olbrzymie jest)
revyag
Nie wiem jak można wydawać na telefon 800zł, to jakiś obłęd. 400 zł jestem w stanie dać maksymalnie smile.gif
Taki D750 spokojnie wystarczy. A sam mam od 3 lat T610 i jeszcze się trzyma smile.gif
strife
Cytat(revyag @ 4.06.2007, 10:00:44 ) *
Nie wiem jak można wydawać na telefon 800zł, to jakiś obłęd. 400 zł jestem w stanie dać maksymalnie smile.gif
Taki D750 spokojnie wystarczy. A sam mam od 3 lat T610 i jeszcze się trzyma smile.gif

A ja mam od 5-ciu lat Nokię 3510i i też się jeszcze trzyma. Bardzo dobry telefon, nie dość, że nadaje się do dzwonienia i wysyłania sms'ów to spokojnie można go użyć do prac remontowo budowlanych winksmiley.jpg Jedyne co ostatnio mnie irytuje to ograniczona ilość sms'ów w skrzynce odbiorczej ( do ok. 35 ), a mam prawie 1 MB wolnej pamięci w telefonie, głupie to jest.

Nie mniej jednak, jeśli miałbym teraz kupować sobie telefon to wybrał bym Nokię, nie wiem jaką, na te z serii N trochę szkoda kasy. Jak narazie zostaje przy tym co mam, jednak ze względu chociażby na sms'y wybrał bym inny model, ale to może później.

Tak swoją droga wg. mnie telefon powinien służyć przede wszystkim do jednej rzeczy - komunikacji, a teraz robią z tych telefonów nie wiadomo co. Niedługo ( jak już tak nie jest ) telefon będzie robił tosty i parzył kawę biggrin.gif

Pozdrawiam.
Sedziwoj
strife i twoją opinię można włożyć między bajki... bo jesteś"fanatykiem" Noki.
Ja miałem Nokie 3210 bardzo dobry telefon (gdybym nie lubił bajerów to pewnie bym siadł na 6310i) ale chwilowo (może to się zmieni) najlepsze telefony z "bajerami" ma SE, jeszcze można na Samsunga patrzeć, mają lepsze wyświetlacze.
Kiedyś Nokia miała dużego plusa za wytrzymałość, teraz już go nie ma. Trzeba umieć zmieniać preferencje, bo stagnacja jest błędem.
Swego czasu Alcatel miał niezłe telefony, jeszcze niektórych funkcji brakuje mi w tych nowych telefonach, a były w tel. przed 4-6 laty biggrin.gif

Ja zapewne za rok zmienię, i zrobię jak poprzednio, wybiorę telefony w odpowiedniej cenie, określę mniej-więcej parametry (nie np. 2MP a min 1.3MP) i potem poczytam opinie osób które mają takie telefony.
acztery
a ja planuje kupno noki z seri N moze n70 - ok 1600 zł smile.gif
menic
Ja tam bajery w telefonie lubie. A SE pokochałem za serie Walkman. Odtwarzacz jest super. Malo jaka empetrojka gra tak ladnie jak SE smile.gif Wyglad w800 jest kozacki - bialo-pomaranczowy smile.gif Jak bym zmieniał to tylko na SE. Jest nowy fajny http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&...p&pid=10391 tylko niestety nie wiem czemu ale aparatu nie zamontowali :|
Moli
Za tą cenę możesz zobaczyć nokie 6280, lub nowyszy model(bez większych zmian) 6288.
artur81
a nie lepiej wziąć coś w abonamencie?
Jak nie będziesz za dużo dzwonił to zapłacić tylko trochę więcej, a telefon będzie za parę groszy.
superfrajer
Nokia 6300 + 2gb karta

Dalem jakies 700 pln. Swietny telefon.

Pozdrawiam
Sokal
Ja polecam sieć Play, dobre ceny mają smile.gif
Sedziwoj
@menic bo W950i jest ukierunkowany na pewną grupę odbiorców, w której aparat to zbędny bajer.
Tak jak moja matka ma w telefonie BlackBerry tylko jego nigdy nie będzie używać (chyba że przypadkiem biggrin.gif)
Ja mam Jave z 3D ale parę razy tylko odpaliłem, aby zobaczyć jak wygląda, mogło by jej dla mnie nie być.
menic
@Sedziwoj: Ja sie na takiego odbiorce pisze smile.gif
A IMHO aparat jest potrzebny zawsze. Nie raz aby nie spisywac czegos to pstrykne sobie fotke i po problemie. Tak wiec gdyby nie brak kamery w tym telefonie to juz bym na niego zbierał biggrin.gif
Sedziwoj
Zapominasz, że są osoby co nie potrzebują tego...
menic
idąc tym tokiem myslenia to są osoby ktorym wystarzy telefon sprzed 10 lat... winksmiley.jpg
Wg mnie aparat to juz jest standard i rezygnowanie z niego to poprostu nieporozumienie. Zamontowanie prostej kamerki technologiczni nie jest skomplikowane.
bogdan89
to i ja sie dołącze do dyskusji winksmiley.jpg

nie bede ukrywal, ze jestem fanem SE, ale tez nie bede nikogo do tej firmy namawiał... ostatnio wymienilem starego K750i na nowego M600i... dlaczego? właśnie dlatego, że ten nie ma aparatu, którego i tak zadko kiedy uzywam do czegokolwiek... telefon ma przede wszystkim sluzyc mi do dzwonienia, i wysylania smsow, a nie pstrykania zdjęć, ktorych jakosc i tak nie jest porównywalna z jakością zdjęć robionych przez nawet najtańsze aparaty cyfrowe...

za co polubiłem M600i? za to, że mam tam wszystko co jest mi potrzebne do życia: budzik, soft do wysylania smsów, notatnik, kalendarz, lista kontaktów, edytor plików word i excel, czytnik pdf, przeglądarka xHTML.

ale z telefonami jest tak, że każdemu podoba się coś innego i każdy ma swoj cel w wyborze telefonu: jeden postawi na mp3, drugi na aparat fotograficzny, a trzeci na prostote dzialania i jednoczesnie duze mozliwosci softu winksmiley.jpg
Sedziwoj
Cytat(bogdan89 @ 4.06.2007, 19:14:23 ) *
a nie pstrykania zdjęć, ktorych jakosc i tak nie jest porównywalna z jakością zdjęć robionych przez nawet najtańsze aparaty cyfrowe...

Nie przesadzaj z tą jakością, bo najtańsze to są... ale od większości cyfrowych głupawek są gorsze, ale nie mają je zastąpić, tylko dają to że masz zawsze przy sobie aparat, robiszzdjęcie czegoś ciekawego i ślesz MMS, ale nie każdy robi zdjęci, więc nie każdy potrzebuje.
To jakby mówić że każdy komputer potrzebuje akcelerator 3D, tylko że do Word, Excel jest niepotrzebne (choć może już w nowych wersji jest biggrin.gif)

A dołożenie aparatu do telefonu wcale nie jest takie proste.
bogdan89
Cytat(Sedziwoj @ 5.06.2007, 13:10:43 ) *
A dołożenie aparatu do telefonu wcale nie jest takie proste.

no i rosnie cena samego telefonu... i to wcale nie malo...
menic
Co do tej ceny to bym polemizował czy tak duzo rosnie. Poza tym telefon o ktorym mowimy kosztuje nie mało snitch.gif
Sedziwoj
i byłby droższy, jest już duży a był by większy, wszystko musi gdzieś być, do tego aby zrobić tak jak nawet K750i to wymaga dość dużo miejsca, bo już masz jakieś tam strojenie ostrości...
Do tego zaprojektowanie samej płytki i tych innych rzeczy nie jest proste, a im bardziej coś się komplikuje tym staje się droższe w fazie tworzenia, jak i dłużej trwa.
Ale moim zdaniem po prostu zrobili badania i stwierdzili, że większość użytkowników takiego telefonu nie korzysta z aparatu, to po co mają go wsadzać, aby zwiększyć koszta?
menic
Jak bym miał dolozyc 150 zl za aparat to bym tak zrobil. A co do powiekszenia rozmiarow. Ciut by sie zwiekszyły, ale zawsze mozna zrobic telefon grubszy o 2 mm i tam umiescic dodatkowa elektronike winksmiley.jpg

Ale sednem sprawy jest chyba tak jak piszesz... Przeprowadzone badania. Telefon jets skierowany bardziej do biznesowej grupy a tam aparat moze i nie jest tak potrzebny.
superfrajer
Aparat w telefonie to dobra rzecz, chociazby po to zeby miec dokumentacje z imprezy i na drugi dzien miec jakis poglad na to co sie dzialo biggrin.gif
terabit
Ja polecam SE smile.gif Mam k750i + 1GB i to mi narazie wystarczy. Oczywiscie prawie nigdy nie nosze z sobą cyfrówki a telefon mam zawsze przy sobie więc jak jest coś ciekawego to mogę fotkę zrobic smile.gif

Jedyne czego mi brakuje w telefonach (nie spotalem się z taką funkcją) to ustawianie profili automatycznie w ustawionych godzinach smile.gif Czyli rano na "szkoła", po szkole na "podstawowy" a wieczorem na "noc" smile.gif
menic
Wracając do SE 950... Jak widać da sie i to bez zwiekszania rozmiarów snitch.gif
http://www.allaboutsymbian.com/news/item/5...-WiFi_Walkm.php [zakochałem sie]
NuLL
Cytat(menic @ 16.06.2007, 11:56:55 ) *
Wracając do SE 950... Jak widać da sie i to bez zwiekszania rozmiarów snitch.gif
http://www.allaboutsymbian.com/news/item/5...-WiFi_Walkm.php [zakochałem sie]

Cena bedzie kosmiczna biggrin.gif
Turgon
Ja chcem takiego tongue.gif
Fuzja
To se kup...
Turgon
To se kupię tongue.gif Ale zapewne za rok tongue.gif Bo mi się wtedy umowa kończy dopiero ;/
Sedziwoj
Fajny ten Sony-Ericsson W960... ale jak będę miał zamiar zmienić to się rozejrzę, teraz nie ma sensu, za rok to mogą być zupełnie inne fajne telefony.
Teraz na komputer zbieram, choć słabo idzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.