ja poprostu do komponentów które piszę, dodaje stopkę, i w razie jak zauważe że niema stopki, i sprawdze kodem, czy to mój kod to podejmę odpowiednie środki aby ta stopka się pojawiła......
niewiem przykłąd:
adres_do_pliku.php?val=check&type=1
tytaj chciałbym rozbudować te sprawdzanie... dałbym coś tkaiego np:
<?php
if($_GET[val]=='check' AND $_GET[type]<>'') {
sprawdzanie($_GET[type]);
}
?>
i właśnie chodzi mi o to sprawdzanie.. nieawiem jak mógłbym się zabrać za to coś, co módgłbyms sprawdzać

w takim kodzie ( średnio 30 kB plik, jakoś początkująco-średni programista, zapytania, algorytmy i reszta ) bo włąśnie niewiem....
i zależnie od numerka sprawdzane było by hmm....
1 - Autor
2 - Kod
3 - Modyfikowany ( TAK / NIE )
i włąśnie może dało by się takie coś że rozmiar oryginalnego, świerzon wysłanego pliku do klienta, ma sume kontroną, która znajduje się na moim serwerze w pliku odpowiadającym nazwę modułu
i jeżeli rózni się, to wywala FALSE ( NIE ) jeżeli jest równa wywala TRUE ( TAK )...
tylko niewiem jak to ze strony technicznej mógłbym zrobić
problem zaczyna się jak można połączyć się z moim serwerem za pośrednictwem tego na którym znajduje się plik... połacze się, i w pliku ktory chce sprawdzać będzie podana linijka ( plik z sunami kontorolnymi bedzie miał kolejne linijki, zaleznie od liczby wykonanych modułów, i ich pozycja jest STAŁA , czyli np: $fil = file("check.txt"); to np w 3 linijce jest suma dla danego modułu to spraedzam $fil[3]czyż tak

) którą będe sprawdzał jeżeli jest rózna jak na moim serwerze to pokaze ze nie modyfikowany, jezeli nie, to pokaze ze modyfikowany ( powtarzam się )

Krótko mówiąc taki mały Validator

D
//EDIT
oki, mam pytanie, jeżeli mam 2 funkcje, jak mogę wyciągnąć np z jedej funckji zdefiniowaną zmienną np. $nick
jak to by wyglądało?
jescze jedno pytanie...... jak można sprawdzać długość danej funkcji

czy jest taka możliwość

jeżeli nie to jak mógłbym pobrać sumy kontrolne danego pliku php