Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] sprawdzanie autora skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fredzio90
otóż chciałbym się zapytać czy jest taka możliwość że przykłądowo piszę moduł pod jakich moduł, i za pośrednictwem $_GET mógłbym sprawdzać jaka to wesja i jaki autor ( dane tylko dla autora ) coś takiego jak np admini IPB mogą sprawdzać Oryginalność swojego produktu na wybranych stronach.....
jeżeli da się to na jakiej zasadzie można by to zrobić aby "zamaskować" w module.
I na jakiej zasadzie można by sprawdzać tkaie proste skrypty... np. po ilości tabel, długości danej funckji niewiem...
Lejto
chodzi ci o
  1. <?php
  2. if (isset[$_get].....){
  3. ......................
  4.  
  5. }
  6. ?>
fredzio90
ja poprostu do komponentów które piszę, dodaje stopkę, i w razie jak zauważe że niema stopki, i sprawdze kodem, czy to mój kod to podejmę odpowiednie środki aby ta stopka się pojawiła......
niewiem przykłąd:

adres_do_pliku.php?val=check&type=1

tytaj chciałbym rozbudować te sprawdzanie... dałbym coś tkaiego np:

1. <?php
  2. if($_GET[val]=='check' AND $_GET[type]<>'') {
  3. sprawdzanie($_GET[type]);
  4. }
  5. ?>

i właśnie chodzi mi o to sprawdzanie.. nieawiem jak mógłbym się zabrać za to coś, co módgłbyms sprawdzać questionmark.gif w takim kodzie ( średnio 30 kB plik, jakoś początkująco-średni programista, zapytania, algorytmy i reszta ) bo włąśnie niewiem....

i zależnie od numerka sprawdzane było by hmm....
1 - Autor
2 - Kod
3 - Modyfikowany ( TAK / NIE )

i włąśnie może dało by się takie coś że rozmiar oryginalnego, świerzon wysłanego pliku do klienta, ma sume kontroną, która znajduje się na moim serwerze w pliku odpowiadającym nazwę modułu
i jeżeli rózni się, to wywala FALSE ( NIE ) jeżeli jest równa wywala TRUE ( TAK )...

tylko niewiem jak to ze strony technicznej mógłbym zrobić

problem zaczyna się jak można połączyć się z moim serwerem za pośrednictwem tego na którym znajduje się plik... połacze się, i w pliku ktory chce sprawdzać będzie podana linijka ( plik z sunami kontorolnymi bedzie miał kolejne linijki, zaleznie od liczby wykonanych modułów, i ich pozycja jest STAŁA , czyli np: $fil = file("check.txt"); to np w 3 linijce jest suma dla danego modułu to spraedzam $fil[3]czyż tak questionmark.gif ) którą będe sprawdzał jeżeli jest rózna jak na moim serwerze to pokaze ze nie modyfikowany, jezeli nie, to pokaze ze modyfikowany ( powtarzam się ) biggrin.gif

Krótko mówiąc taki mały Validator biggrin.gifD

//EDIT

oki, mam pytanie, jeżeli mam 2 funkcje, jak mogę wyciągnąć np z jedej funckji zdefiniowaną zmienną np. $nick
jak to by wyglądało?

jescze jedno pytanie...... jak można sprawdzać długość danej funkcji questionmark.gif biggrin.gif czy jest taka możliwość questionmark.gif jeżeli nie to jak mógłbym pobrać sumy kontrolne danego pliku php questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.