Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] wstecz cookie i odświeżanie strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maniak_c
witam

mam cos takiego w pliku index.php:

1. <?php
  2. if (isset($_COOKIE['knzpik_sonda']))
  3. {
  4. if ($HTTP_COOKIE_VARS['knzpik_sonda'] == $IdSondy)
  5. { include 'wyniki.php'; }
  6. else 
  7. { include 'sonda.php';}
  8.  
  9. }
  10. else
  11. {include 'sonda.php';}
  12. ?>

a jescze wczesniej
  1. <?php
  2. header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");
  3. header("Last-Modified: ".gmdate("D, d M Y H:i:s")." GMT");
  4. header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
  5. header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
  6. header("Cache-Control: private", false);
  7. header("Pragma: no-cache");
  8. ?>

w pliku sonda.php jest formularz ktory przekazuje zmienne do innej strony gdzie sa one zapisywane do bazy, ustawiane jest ciacho a nastepnie jest przekierowanie na index.php

wszystko działa fajnie ala pod ff gdy oddam głos i klikne 'wstecz' to ponownie includowany jest plik sonda.php zamiast wyniki.php. TO ma być prost sonda, nie chce na jej potrzeby zmuszać juzerów do logowania i rejestrowania się, ale nie che też żeby zwykłym kliknięciem wstecz można głosować wiele razy.
Pod ff strona zachowuje się prawidłowo dopiero po kliknięciu odśwież(po oddaniu głosu) - tzn wtedy 'wstecz' nie powoduje mozliwości powtórnego oddania glosu.
przeszukałem forum ale nie znazłem rozwiąznia

pomocy exclamation.gif!
Daimos
A jezeli ktos wylaczy sobie obsluge cookies to nie bedzie prosta metoda by glosowac wielokrotnie? jezeli juz to rob blokade na IP po oddaniu glosu
FliSs_tCv
Polecałbym tez sesje smile.gif

No ale jak to sie mowi zalezy jak chcesz miec to wykonane smile.gif według uznania smile.gif pozdro ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.