Witam.
Chciałbym prosić Was, szanowni użytkownicy, o ocenę i komentarze portalu
http://www.uBar.plGłówną funkcjonalnością strony miały być tzw. gamebary, czyli bary tworzone na podstawie informacji o postaci danej gry, najczęściej MMORPG. Później narodził się pomysł na stworzenie katalogu userbarów, z możliwością ich animowania. Osiągnęliśmy co chcieliśmy.
Zapraszam do komentowania i oceniania. Wszystkie uwagi mile widziane, nawet te najgorsze.

EDIT: Ach, zapomniałem o testowym haśle i loginie.
login: demo
haslo: demo
EDIT2: Czemu nikt nie komentuje?

BTW. Przykładowy sign:

i bar
tiraeth
1.08.2007, 19:33:31
Podoba mi się

Może dziwna funkcjonalność (musiałem się chwilę zastanowić zanim wybrałem "tibia albo thecrims"), ale ciekawie zrobione. Zdecydowanie ocena jest w większości za wygląd.
7/10

Specjalnie przygotowane są teksty po prawej od wyboru opcji, żeby taki "biały użytkownik" wiedział co ma robić

Mam mały problem z wyglądem, dziwnie interpretuje go IE ... nie umiem naprawić. Chodzi o dolne zaokrąglenia. Jeśli ktos zna sie bardziej na badzIEwiu, prosiłbym o priva.
BTW. Jeśli ktos chce się dowedzieć więcej o działaniu uBar'a zapraszam na hernass.pl, będe tam powoli wyjaśniał co i jak.
Dosyć transferożerny pomysł

.
"Tu reklamam będzie"
Ponadto jak pojawia sie takie okienko z linkami do skopiowania - ustaw jakies paddingi bo dziwnie to wyglada.
Ogólnie wizualnie to bardzo fajnie wyglada. Prosto a zarazem elegancko

.
Kodu nie sprawdzałem. Konta ani w tc ani w tibii nie mam wiec tez nie mialem jak sprawdzic jak to dziala.
Gdzie spotkałeś Tu reklamam bedzie? Bo przed odsłonięciem serwisu daliśmy taki wpis, bo reklam nikt nie założył.
Transfożerny, no może troszke, ale nikt nie hotlinkuje do nas ;] Jak już serwer (2-3 miechy) nie pociągnie, kupimy dedyka.
Dziękuje za wszystkie komentarze i opinie

TODO uBar.pl:
- więcej gier
- możliwość tworzenia własnego userbara
- wersja angielska strony
doseo
2.08.2007, 23:50:49
Popraw pagera, niech aktualny numer będzie lepiej zaznaczony, dobrze by też było aby nie był linkiem.
PS. Twój serwis podsunął mi pomysł z losowymi barami, i skopiowałem trochę barów z tego serwisu i mam fajne losowe sygnaturki.
@bim2: gdzies w panelu użytkownika, bodajże na stronie gdzie wybiera sie gre. Nie wiem dokładnie, nie mogę wejść - jakis cfaniak zmienił hasło do konta testowego ^^
bartg
3.08.2007, 11:30:42

Takie rzeczy to tylko w Polsce... (oczywiście już hasło działa)
Co do losowych userbarów, fajny pomysł i na pewno coś takiego dopiszę
Ta strona wciąż się ładuje, już od ponad 3 minut i ciągle nic, zniechęcony wyłączam zakładkę. Może ta strona wygląda fajnie(nie wiem nie widziałem) ale zanim się załaduje, potencjalny gość wyłączy ją i znajdzie podobną w googlach
tansky
3.08.2007, 19:45:16
Główna strona, pierwsze słowo, rażący błąd ortograficzny. Zgodnie z przyjętą wiele lat temu dewizą natychmiast zamykam okno.
nasty
4.08.2007, 12:04:49
ogólnie, fajny pomysł, ładnie wygląda.
Moze się nie znam, ale
Cytat
to nie jest friendly url
@tansky
Jaki błąd? Proszę Cię, oszczędź mi szukania i podpowiedz o co ci chodzi?
@nasty
Czemu? ^^ Po co komuś link do kategorii? Wystarczy do userbara

BTW. Narazie jestem na wsi, ale po powrocie do domku napisze losowy userbar i pewnie wersję angielską strony...
EDIT: Co do błędu już znalazłem ;p
No no... w koncu jakas mila dla oka i przejrzysta strona w tym dziale

7,5/10
Triateh dał 7/10, Seth 7,5/10... gdzieś więc zapodziało się 3 (w wypadku triateha) i 2,5 (w wypadku setha). Gdzie mam poprawić "coś" co zabiera te punkciki

?
Kildyt
7.08.2007, 18:15:53
Design jest na prawdę bardzo przyjemny dla oka. Właśnie takich potrzeba w internecie!
Jak sie wchodzi na stronę pierwszy raz to trzeba długo ob czaić co gdzie jest. Te wyjaśnienie to za mało rzuca sie w oko i normalnie to się ten tekst ignoruje dlatego bo wszyscy wolą obrazek niż tekst ( w tym ja:D ).
bim2
11.08.2007, 14:07:23
Szkoda, że Tiraeth i Seth i nie chcą powiedzieć, gdzie utraciliśmy punkty.
Serwis doczekał się możliwości wybrania Angielskiego języka, ale jest mały problem. Ja nie znam angielskiego tak, żeby przetłumaczyć teksty z polskiego na angielski. Jeśli ktoś czułby się na siłach i miał chęci przetłumaczyć serwis proszę o jakikolwiek kontakt. Tekstów dużo do przetłumaczenia nie ma. Jedynie większe teksty, z mniejszymi sobie poradziłem.
Doszła nowa gra
Plemiona. Zostały także stworzone poradniki.
Jeszcze raz ponawiam prośbę do Tiraetha i Setha o napisanie co im nie pasuje.

innych prosiłbym także o konstruktywną ocenę. Fajnie, że serwis się podoba, ale nic na świecie nie jest doskonałe, choć ciągle do tego dążymy. Nasz serwis też dąży do doskonałości i mamy nadzieję zrobić z niego prawdziwe WEB 2.0, serwis gdzie użytkownicy będą tworzyć uBar.pl
Turgon
11.08.2007, 15:46:06
Wybieram Dodaj gamebara i są podane tylko dwie gry!
bartg
11.08.2007, 16:08:46
Jeśli chodzi o
Cytat
Dostępne gry
to poprawiłem :roll2:
bim2
11.06.2008, 19:32:24
Prosiłbym o ponowną ocenę już samej funkcjonalności. Dużo zostało dodane, ale nie ma sensu zakładać nowego wątku.
Login: test1
Hasło: phppl
.radex
11.06.2008, 20:56:03
Czy mógłbym prosić o changelog, bo nie za bardzo wiem co się zmieniło i co mam oceniać?
Sama strona wygląda ładnie (tylko szkoda, że walidacji nie przechodzi). Do zaokrągleń użyłbym Nifty. No i jeszcze się poprzyczepiam: tekst "Tibia, The Crims, Plemiona, APO oraz statsy twojego forum" mnie odstraasza. Newsy zrobione niestarannie (domyślny styl <hr>, zero paddingu - styka się z borderem)...
edit:
Jeszcze taki mały szczegół: Masz buttony ustawione "Dalej | Wstecz" - to trochę mylące. Powinno jak na moje być odwrotnie.
bim2
11.06.2008, 21:32:52
Powiem tak:
Wcześniej była tylko Tibia i Plemiona. Nie było "Kontakt Bar", "Stat Sign", nie można było zarządzać tłem (czyt. wgrywać swoje tła) oraz doszła animacja userbarów.
Dalej | Wstecz, chodzi o to, że jak ktoś dałby ENTER to mu się cofnie, bo WSTECZ jest pierwsze. (pewnie jest jakiś atrybut html, albo wypozycjonować się to da, ale przyznam szczerze, że nie miałem wtedy czasu i mi się jakoś zapomniało).
Tak, newsy do poprawy. Zostały dodane ASAP i też nikt nie miał później tego zmienić. Jutro poprawię, bo dziś za późno.
Od nowa napisana została pomoc, choć na razie jest jej mało.
Pilsener
12.06.2008, 08:36:39
- w IE 6.0 wygląda nieciekawie - obrazki dostają białe tło, rozjeżdża się tło w boksach
- do wymiany moim zdaniem lista newsów. Zamiast paska lepiej dać link "czytaj więcej" albo "przejdź do newsów" etc.
- w szukajce przydałby się przycisk, jej dublowanie jest niepotrzebne, może by ją w topie upchać? Byłaby zawsze łatwo dostępna i widoczna
- błędy - przewijam zawartość "Internet i www" a pokazuje się "brak elementów w tym dziale"
- niezbyt sematyczny kod w formularzach - nie widzę label czy fieldset
- przydałaby się bardziej szczegółowa klasyfikacja usebarów
simple programmer
13.06.2008, 18:38:57
Konto testowe nie działa.
http://img136.imageshack.us/img136/6259/komunikat3333wa7.jpgFajny komunikacik

(szczególnie drugi wiersz)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.