Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Dwa wiersze w button’ie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
snik
Witam, dla większości bywalców mój problem będzie banalny, jednak dla mnie jest nie do przejścia. Nic nie udało mi się znaleźć ani tutaj na forum, ani na google.

Mam button, w którym chciałem zamieścić tekst w dwóch wierszach. Coś jak <br> w htmlu

1. <?php
  2. if ($roz[1] == "0") {
  3. echo "<input name=cb[1] type=button value='wartosc 1' size="2" onClick="document.location.href='test.php?numer=1&stan=1';"> ";
  4. } else {
  5. echo "<input name=cb[1] type=button value='wartosc 2' size="2" onClick="document.location.href='test.php?numer=1&stan=0';"> ";
  6. }
  7. ?>

Jednak w ‘’ nie chcą działać polecenia, które znam.

Drugim problemem jest sam link. Po wykonaniu w adresie przeglądarki zostaje np: „...test.php?numer=1&stan=0”. Czy jest możliwość maskowania tej końcówki aby ciągle był wyświetlany „...test.php”. może jakimś poleceniem przeładowania strony pod koniec skryptu?
drPayton
Co do drugiego problemu, to możesz przepisać dane z GET'a do sesji, headerem przekierować do test.php, a w nim na początku sprawdzać zawartość sesji...
qwaq
co do pierwszego:

zamień
Kod
echo "...............";

na
Kod
?>........................<?

i zamień apostrofy na cudzysłowy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.