Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: baza file extensions
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
menic
Czy orientuje sie ktoś gdzie mozna znaleźć baze danych z rozszerzeniami plikow? W internecie jest masa wyszukiwarek, lub ich spis na wikipedii. Jednak wpisanie ich do bazdy danych troche zajmie. Nie muszą być wszystko rozszerzenia tylko te "najpopularniejsze" smile.gif
mike
Takie wątki to już lenistwo ogromne.
Przecież m\po wpisaniu w Google kilku słów masz od groma list rozszerzeń.
Ot na przykład: FileInfo.net.

A jak chcesz mieć bazę to ułóż sobie wyrażenie regularne i będziesz miał zrzut po przeparsowaniu strony.

Za trudne czy za mało "gotowe"?
menic
Cytat(mike @ 19.08.2007, 16:03:43 ) *
czy za mało "gotowe"?

winksmiley.jpg

A i zapomniałem jeszcze dodać, że miło by było gdyby były polskie opisy winksmiley.jpg
strife
http://www.filext.com/ - Tutaj masz od A do Z. Po co Ci do tego polskie opisy ? blinksmiley.gif
menic
Robie upload plikow do mini cmsa i chce aby mi p orozszerzeniu wyswietlało jaki jest to typ pliku. Klient niekoniecznie musia znac angielski...
A jesli baza danych sie jako taka nie znajdzie gotowa, no to pozostanie mi zrobic tak jak to mike napisał. Ale cały czas mam nadzieje, ze ktos juz zrobił cos podobnego przede mna winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.