Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Siec
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
pagolik
Mam do was takie pytanie: Mam siec w 7 osob (SDI) i jade na routerze. Chce teraz przejsc z routera na kompa (komp bedzie wlaczony 24h) i chce zeby inni tez mieli neta. Mam Windowsa XP o na tym bym chcial swoja siec postawic. W nastepnym roku przeniose sie na Linuxa ale to dopiero na poczatu roku. Jak ktos sie dobrze zna prosil bym o doklady i szczegolowy opis poniewaz nie chce niczego zepsuc smile.gif Z gory wielkie dzieki !
Seth
Ustawienie sieci w XP jest tak banalne, ze szczegolowo nie trzeba tego wyjasniac:
Start > Programy > Akcesoria > Komunikacja > Network Setup Wizard [wersja ang.]
Glowny komputer ustawiasz na dostep do internetu, a pozostale na laczenie sie do komputera udostepniajacego internet.
pagolik
Seth biggrin.gif Ty mi podales juz tak jak bym mial all gotowe a tak nie jest. Chodzi mi o szczegolny bo nie chce odlanczac osob na zbyt dlugi czas. Jade caly czas na routerze i chyba musze podlaczyc terminal SDI normalnie do kompa, skonfigurowac polaczenie, i dopiero wtedy udtspenic co nie ? To powyzsze umiem zrobic ale nie umiem udostepnic sieci innym osobom sad.gif
Seth
Cytat
...chyba musze podlaczyc terminal SDI normalnie do kompa, skonfigurowac polaczenie, i dopiero wtedy udtspenic co nie ?

Podobno o rzeczach oczywistych sie nie mowi... i tu byl moj blad winksmiley.jpg

Cytat
To powyzsze umiem zrobic ale nie umiem udostepnic sieci innym osobom sad.gif

Tak jak anpisalem wyzej. Po zainstalowaniu na komputerze SDI wlaczasz wizarda i on za Ciebie wszystko skonfiguruje. Potem musisz tego samego wizarda ospalic na innych komputerach ale z opcja laczenia sie do internetu za porednictwem komputera z sieci lokalnej.

Mozesz tez postawic u siebie Kerio WinRoute i za posrednictwem niego zarzadzac dostepem do sieci ale to juz musial bys poczytac manuala do niego oraz wybulic nie mala kase ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.