Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] wygenerowany kod wysłać jako załącznik
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pyrek
Witam!

Mam dziwny problem! Mam skrypt generujący zamówienia i oferty i musze zrobić opcje wysyłania na meila do klienta jednak to musi po kliknięciu w ikone otworzyć program pocztowy czyli np: outlooka i tu nie ma problemu bo wystarczy
  1. <a href="mailto:">
jednak ja musze jakoś dołączyć treść a jest to dość skomplikowana wizualnie tabelka html wygenerowana z php z danymi ofertyt. I tu mam problem bo nie mam pojęcia jak to zrobić. Normalnie wysłał bym to z poziomu php ale tak nie moge zrobić tylko musze to zrobić z poziomu programu pocztowego klienta.

Ma ktoś może jakieś lekarstwo na to? Będe wdzięczny za pomoc!
gekon
A dlaczego musisz to wysłać przez program pocztowy klienta?
pyrek
Bo mam takie odgórne polecenie że musi to wychodzić z outlooka. Dla ich wygody!
Kicok
  1. <a href="mailto:mail@serwer.com?subject=tytul&amp;body=Jakiś <b>kod</b> HTML">link</a>

U mnie coś takiego działa na Thunderbirdzie. Być może na Outlooku też będzie. Z tym że:
1. Treść maila wypadałoby potraktować najpierw funkcją rawurlencode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (w przykładzie tego nie zrobiłem dla zachowania przejrzystości)
2. Nie wiem czy jest sens wczytywać tą skomplikowaną tabelkę 2 razy (raz do wyświetlenia na stronie, a drugi raz w linku mailto). Pokombinuj coś z JavaScript (wyciągnięcie kodu tabelki przez innerHTML i wpakowanie tego do linku - może się uda)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.