Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [hosting]potrzebuje serwera [www.simfan.xcom.pl]
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
essey
Witam. Przeszukałem wszystkie serwisy oferujące sponsoring i nic nie wywarło na mnie wrażenia

szukam serwera na stronę www.simfan.xcom.pl

potrzebuje serwera ze 250 mb (z możliwością rozwinięcia), transfer jaki mam nie wiem.
strona ma średnio na dobę (według gemius.pl):

Średnia liczba użytkowników: 626
Średnia liczba wizyt: 748

potrzebuje oczywiście obsługę php+mysql (obszerna baza danych)

jak by się dało to tez serwer dns (na jedna domenę)

wszystko co do reklamy w zamian - do uzgodnienia

obecnie mam stronę na serwerze xcom'u, ale niestety ostatnio cos serwerek nawala i tracę uzytkownikow ,
jak dostane serwer, kupuje domenę info, co ułatwi dostęp do strony i zwiększy oglądalność

chętnych, zainteresowanych, wszystkich w stanie mi pomoc - proszę o kontakt!

moj email: _shadow@idea.net.pl
gg: 5553824
oczywiście również PW
scanner
Serwery -> Hydepark.
Bakus
Chyba nie wiesz o co prosisz...

NIKT za jakiś marny banerek nie da Ci konta z takimi parametrami...
No... Chyba, że na domowym 486SX z SDI, czy Neostradą... winksmiley.jpg
(nie biore już pod uwagę tak poważnych propozycji jak modem... smile.gif )
DeyV
taa. I nagle okazuje się, że wszystkie sponsorowane domeny nie mają szans bytu, a jeśli istnieją, to istnieją na SDI. Extra...
Co prawda nie zawsze jest łatwo znaleść sponsora (ostatnimi czasy coraz trudniej) ale przykład choćby php.pl, webcity i wielu innych pokazuje, że jest to możliwe, i że współpraca może przynocić korzyści wszystkim zainteresowanym.

ps. Shadow - w wielu programach, również w takim malutkim programiku, jakim jest outlook jest takie cudo, jak poprawianie błędów ortograficznych. Chyba warto się z nim zaprzyjaźnić....
kwiateek
Jest szansa.
Mam serwis który ma około 2000 użytkowników dziennie, 11 000 odsłon (wg. Gemius.pl). Za banerek w rotacji 468 x 60 + buttonek w box'ie zdobyłem sponsora z:
- łączem 10 mBitowym
- praktycznie nieograniczoną przestrzenią dyskową
- i jak na razie nieograniczonym tramferem.
Ale oczywiście w dużej mierze liczy się tematyka strony. Mój sponsor zajmuje się miedzy innymi rozprowadzaniem tuszy / napełnianiem oraz hostingiem więc współpraca ze mną jest dla niego opłacalna.

Polecam wysłanie emaila do hostingodawcół z top100 z pytaniem o sponsoring.
W moim przypadku na 70 firm 3-4 wykazało zainteresowanie.

Pozdrawiam.
zombie
Czasy takie, że kase mają nie producenci, ale sprzedawcy. Sponsor musi uwierzyć, że stronka zwiększy mu sprzedaż. To rzeczywiście możliwe, ale tematyka strony musi byc tożsama z ptoduktem. Jedyną szansę dla Ciebie widzę u producenta SIMS'ów, lub jakiegoś lokalnego dystrybutora.
Jestem w trakcie tworzenia sex-zabawy www.beztabu.pl, która ma promować sex-shop internetowy. Kolo nie tylko beceluje na serwer, ale daje też 10% od sprzedaży... niestety nie mi. Jestem podwykonawcą. sad.gif
essey
Już wiele firm, zaoferowało mi sposoring (np. cenega.pl, cvd.pl, xcom.pl). Sponsorzy są zadowoleni ze współpracy. Strona cały czas się rozwija, i potrzebuje większych możliwości, które niestety obecne moje serwery nie oferują ...

Cytat
Sponsor musi uwierzyć, że stronka zwiększy mu sprzedaż

jest to do osiagnięcia.
wiele osób pisze do mnie z pytaniem gdzie moze kupic tą grę. W takim momencie odpowiedz może być jedna - na stronie mojego hostingodawcy (który oczywiście zajmuje się taką działalnością).
patrycjusz
hmm...
:arrow: po pierwsze nie mylcie pojęć sponsoringu od wzajemnej współpracy
(prawdziwych sponosorów w polsce jest b.mało)
:arrow: po drugie uzyskanie pomocy (w jakiekolwiek formie) osobie takiej pomocy szukającej przez jakąś formę prawną niekoniecznie (i taka ilość firm się zwiększa) wiąże się z zwiększeniem obrotów firmy,
:arrow: po trzecie jak szukacie sponosora (Kubatron pozdrawiam laugh.gif ) to nie stawiajcie firmie waszych potrzeb w pierwszej rozmowie, a raczej skupcie sie na tym czego owa firma oczekuje od was i tutaj starajcie się stwarzać czy to słuszne czy nie, wrażenie że podołacie temu zadaniu, bo gdy firma ma możliwości to użyczy wam takiej formy jakiej zechcecie ale tylko wówczas jak się okaże że będziecie jej dobrym partnerem który potrafi rozmawiać, a tym czasem większość b.młodych osób najpierw stawia warunki a dopiero później określa co może wzamian zaoferować,
:arrow: po czwarte bardzo liczy się nie tyle co stopień zaawansowania waszego projektu na kórego szukacie sponsora a raczej rynek na jaki z nim próbujecie wejść, raczej nie pójdziecie do szefa piekarni rozmawiać z nim o hostingu 8) ,
:arrow: po piąte tak naprawde liczy się również bardzo dobrze i bogato napisana dokumentacja i specyfikacja całego projektu i osoba która ją przedstawia,
:arrow: po szóste jak już macie sponsora w ręku to podpisując z nim umowe prawną pamiętajcie o takich zasadach:
#co wy mu oferujecie,
#co on wam w zamian oferuje,
#prawa majątkowe do wykonanych prac (wykonany serwis www, jego kod, design jest zawsze waszą własnością :wink:),
i najlepiej aby ową umowe prześwietlił niezależny radca prawny :wink:
Pozdrawiam patS.
POLVIP
bardzo to jest ciekawe ale nie wiem czy zauwazyliscie bo daj co miesiac 250 MB dla najlciekawszej strony za darmo.
Konto przychodzi z 250 MB, 5 databases (mySQL), 50 users, php 4.3.3, ensim pro panel z power tools, 20GB transfer, Analog Web/FTP Log, Webalizer, SSI, 5 subdomains, weekly backup, mail server, Majordomo, Webmail (SquiielMail), SSH access, FTP.

To wszysko zadarmo jesli zainteresuje mnie wasza strona.

Takze: servery sa trzymane w data centrum w Texas na AC-48 i podlączone na optic backbone z zapasowym zasilaniem i jeśli ktoś sądzi że 'bajeruję' zrób ping i zobacz time i lokacje.
Zepco
I nic w zamian?
POLVIP
banner lub wzmianka ze 'powered by polvip.net' - wszystko zalezy od strony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.