Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP Solutions - a co to?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
eldad
Panowie,

my tu sobie gadu gadu, a tu pod bokiem wyrasta nam potęga.
Piszą o sobie:

Cytat
W chwili premiery staniemy się największym na świecie periodykiem dotyczącym szeroko pojętej tematyki tworzenia serwisów WWW

Cytat
Nasze pismo, php solutions, zdecydowanie wyróżnia się zarówno na rynku lokalnym, jak też zagranicznym. W Polsce mamy praktyczną wyłączność na tematykę oprogramowania serwisów WWW, żadne inne pismo nie zajmuje się tym tak szeroko i tak dogłębnie.

Nie będę się wyzłośliwiał, bo każda inicjatywa powinna dostać na starcie kredyt zaufania i dobrej woli, a nie kłody pod nogi. Zapytam więc tylko o pierwszy (i jak dotąd jedyny) numer - jakie są wasze opinie? Ja pamiętam tylko tyle, że przekartkowałem i odłożyłem nie znalazłszy tam nic, o czym bym już nie czytał w necie. Sam poziom artykułów pobieżnie określiłbym raczej jako "intermediate" niż "advanced".

http://www.phpsolmag.org

eldad
.dragonfly
Zgadzam sie. Soulutions to nic szczegolnego. Fajniej byloby gdyby poziom trzymali na podobnym poziomie jak php|architect ktorego jak narazie w polskim wydaniu nie ma. O tyle dla poczatkujacyh plusem jest Łopatologiczne opsiwyanie wszystkiego.
ryży
Ja także rzuciłem okiem na spis treści i dałem sobie spokój. Poza tym cena... w porównaniu z takim php|arch jest 3x wyższa od elektronicznego wydania tego ostatniego.

Ale cóż... wypada php Solutions życzyć powodzenia. Bardzo miło czytałoby się po polsku coś na poziomie php|architect. Pewnie sporo osób z tego forum mogłoby co nieco ciekawego napisać. Tylko komu, przy takich stawkach wydawnictwa Software się chce.
kurtz
Łolaboga, łolaboga.

Sugeruje obchodzic php solutions szeeeeeerokim lukiem. Pismo trzyma "poziom" publikujac artykuly bez zgody autorow i przy ich zdecydowanym sprzeciwie.

Pozdrawiam
Bieniasxyz
@kurtz nie bądź tak brutalnie nastawiony dla nowego pisma, może to tylko wpadka pierwszego numeru smile.gif

Zdarzyło mi się ostatnio przeglądać to pisemko i zgodzę się, że jest dla średnio zaawansowanych userów, ale każdy musi się kiedyś uczyć.

Co do ceny to jest ona ciut za duża
kurtz
Hej
Cytat
@kurtz nie bądź tak brutalnie nastawiony dla nowego pisma, może to tylko wpadka pierwszego numeru :)
Wlasnie caly sek w tym ze ja nie mowie o pierwszym numerze :|

Pozdrawiam
eldad
uff, a już miałem coś dla nich napisać... wyczułem pismo nosem...

eldad
Bieniasxyz
@Kurtz nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, chodziło mi o to iż taka wpadka mogła być tylko w tym numerze(tj. numerze 1.)
cichy
O kurcze....
25 zł za numer w prenumeracie...
Troche przydużo zwłąszcza że za te pieniądze można kupić dwie bardzo dobre ksiażki do php i przez ten czas co będzie te 6 numerów wychodzić sie samemu nauczyć...

Pozdro
IWAN
A mi sie zdaje że to warszawskie cfaniaki biggrin.gif nawet jaki adres sobie zrobili .org (organizacje niedochodowe) fajnie co tego pisemka nie bede oceniał bo poprostu nie widziałem ale myśle że chyba jak na polski rynek to zadrogie 29,80 PLN lub prenumerata 25 PLN
primo
Nie chcę rozpoczynać nowego wątku w tym temacie, ale jestem ciekawy czy coś się poprawiło w tym temacie. Czy kolejne numery pisma są nadal tak lamerskie jak numerek 1, który właśnie kupiłem za 10 zł na allegro (w życiu nie dałbym 30 złociszy), no chyba że za półroczną prenumeratę.

Weszło w życie między numerem 1 a obecnym PHP5 i tak się zastanawiam czy autorzy skupiają się teraz na obiekówce czy nadal stuktura questionmark.gif

Jednym słowem - czy już warto kupować tą gazetę czy nie questionmark.gif
Vengeance
ja sam czasem narzekam na poziom danych numerów
ale zauważcie, że dla ludzi takich jak niektórzy z nas
żadne pisma nie są potrzebne. Wszystko da się znaleść w necie dojść samemu itd. NIgdy jakieś pismo nie dogodzi komuś kto już dość dobrze poznał php. mówienie, że nr 1 i pozostałe są "lamerskie" jest wg mnie głupotą i nieznajomością słowa "lamer" ;] Tak ci sie nie podoba ? nie kupuj. A najlepiej stwórz własne lepsze pismo hehe.

Ogólnie jak dla mnie są numery fajne które może nie uczą wielce ale "nakierowywują" na dane pojęcia/technologie itd. Są też numery całkiem fe ;]
primo
używając słowa lamerskie miałem na myśli nie to co sam odczytałeś i nikogo nie miałem na myśli obrazić. Chodzi mi, aby ktoś kto ma wszystkie numery zareklamował lub odżegnał mnie od pomysłu zakupu... Sam na książki dotyczące php wydałem majątek bo mam ich około 10 (średnio po 50 zł) i nie wiem czy warto wydawać po 30 blach na kilkanaście stronnic o czymś co już powoli przestaje być standardem (nie oop). Stąd mniej więcej moje pytania...

pozdrawiam
Vengeance
Ja ci powiem tak. Mi tam szkoda kasy na wszystko smile.gif
Dlatego ksiazki jak i czasopisma czytuje w empiku lub gdzies gdzie moge to zrobic za free lub szukam po znajomych i porzyczam.
jesli ty nie masz takich mozliwosci no cos :/ pech smile.gif
bela
liczylismy sobie na ircu ze prenumerata phparcha kosztuje 94,3041 na dzien obecny wg NBP ( w wersji PDF) czy orientuje sie ktos ile wynosi przesyłka ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.