Mam taki problem, bo robiłem sobie kod na wgranie replay'a z jednej z gier (możemy to potraktować jako zwykły plik:P) i otóż co narazie stworzyłem, plik formularz.html w którym jest action=wyslano.php i method=post no i cały formularz, tzn jaka nazwa kto z kim gral i takie tam. Drugi plik, wyslano.php w ktorym jest kod na wyslanie danych do bazy i komunikat po kliknieciu wyslij na poprzedniej stronie, oto kod:
CODE
if (!$vs || !$opis || !$map || !$mu)
{
print "Nie zostały wypełnione wszystkie pola";
exit;
}
$vs = addslashes($vs);
$opis = addslashes($opis);
$map = addslashes($map);
$mu = addslashes($mu);
@$db = mysql_pconnect("***", "***", "");
if (!$db)
{
print "zle";
exit;
}
mysql_select_db("***");
$query = "insert into repy values ('', '".$vs."', '".$mu."', '".$map."', '".$opis."')";
$result = mysql_query($query);
if ($result)
print '
';
print 'Wyslano repa oto dane:';
print '
';
print "Kto vs Kto: ".$vs;
print '
';
print "Opis: ".$opis;
print '
';
print "Mapa: ".$map;
print '
';
print "Mu: ".$mu;
print '
'
print '<a href=index.php>Wroc na poczatek strony</a> lub <a href=wyslij.html>wyslij innego repa</a>';
?>
Oraz ostatni plik index.php ktory wyswietla obecne wgrane pliki do bazy danych oraz ich opisy. Kod:
CODE
<?
@$db = mysql_pconnect("***", "***", "");
if (!$db)
{
print "zle";
exit;
}
mysql_select_db("***");
$query = "select * from repy";
$result = mysql_query($query);
$num_results = mysql_num_rows($result);
print '<br><br><br><br>';
print "<p>Ilosc wgranych repow: ".$num_results."</p>";
for ($i=0; $i <$num_results; $i++) {
$row = mysql_fetch_array($result);
print ($i+1).". ";
print stripslashes($row["vs"]);
print "(";
print stripslashes($row["opis"]);
print ") ";
print stripslashes($row["mu"]);
print " @ ";
print stripslashes($row["map"]);
print '<br>';
}
?>
<html>
<body>
<a href=wyslij.html style="color: #000000">Wyslij repa

</body>
</html>
No i to mi narazie działa, tylko problem się pojawia jak chce dodać kod który będzie wgrywać sam plik. Otóż to, normalnie biorąc pod uwagę mógłbym zrobić osobny form action i method ale chce to mieć w jednym pliku z formularz.html w tym problem że tak bym musiał 2x kliknąć w Wyslij a chce to wziasc w jeden form action zeby tylko raz kliknac, chociaz nie wiem jak:P I tutaj moja prosba czy ktos mogłby mi pomóc (: ? Akurat przy kodzie z pokazywaniem co się wgrało nie trzeba zbytnio nic edytować co się pokaże tylko tam by trzeba było jakiś kod wpisać żeby ten plik się wgrał nie do bazydanych jak inne dane tylko do folderu no i plik index.php w którym przy danych pliku będzie przycisk "pobierz" i akurat ten plik się pobierze :\. Ktoś mógłby mi w tym pomóc albo jakiś skrypt wgrać ? Z góry dziękuję!!