jakis-parametr to ma byc url slug szkoly. ktorej dane wyswietlam tak wiec najpierw sprawdzam czy szkola o takim url istnieje:
<?php $schools = $aycacc->getSchoolList(); $requestedUrlSlug = $requestArgs[0]; $selectedProgram = $_GET['program']; $schoolID = null; $schoolExists = false; foreach($schools as $school) { $urlSlug = $school['url_slug']; if ($urlSlug == $requestedUrlSlug) { $schoolID = $school['schoolID']; $schoolExists = true; } } ?>
Zalozmy ze znalazlem szkole i powinienem ja wyswietlic, ale na wypadek jakby nie zostala znaleziona to:
<?php if (! $schoolExists) { } ?>
I tu sie zaczynaja czary, bo nawet jezeli $schoolExists == true, a nawet $schoolExists === true to ta linijka z headerem zostaje wykonana to znaczy przenosi mnie do strony glownej. Co dziwne jezeli przed ta linijka w srodku instrukcji warunkowej wrzuce print ('Cos tam'); to nie drukuje mi tego na ekranie co znaczy ze jednak nie wchodzi w te klamerki, jezeli natomiast usune ten plrint to robi header.
Inna sytuacja, jezeli przed tym if-em ustawie na chama $schoolExists = true to header sie nie wykonuje.
Moze ma to jakis zwiazek z tym ze wchodze na ta strone z innego przekierowania, zglupialem i nie jestem w stanie tego w zaden sposob logicznie wytlumaczyc.