Cytat(mike @ 19.09.2007, 12:46:06 )

~normanos a może zmienisz nicka na KROWA
Bo tylko durna krowa stoi na miedzy, zdania nie zmienia i muczy wciąż to samo.
Z tego co pamiętam tobie bliżej do krowy.
A co byś chciał, aby codziennie człowiek zmieniał zdanie?

Jedyny argument i średnio trafiony to szybkość. Mity o powolności symfony to ... no cóż, mity.
Zarzucasz mi ciągle te same słowa niczym nie poparte, a sam klepiesz w kółko mity, mity, mity... a gdzie konkrety? Skoro się mylę to wyprowadź mnie z błędu. Jakoś nigdy tego nie zrobiłeś

Natomiast możliwości tego frameworka są tak ogromne, że zjada te Twoje CI na dzień dobry.
CI nie jest moje, tylko EllisLab.

Nie zaprzeczysz, że symfony ma największą społeczność i wsparcie spośród wszystkich frameworków PHP (poza Zendem, który raz, że frameworkiem nie jest a dwa, że jedzie na opinii firmy). Pokaż mi jakiś (dowolny) projekt napisany w PHP,. który ma choć w połowie tak dobrą dokumentację jak symfony.
No ma, ma ma i...? Nigdy nie zaprzeczałem.
Cytat(Balon @ 19.09.2007, 12:48:58 )

no tak. ale co tu ma PHP do Pythona albo Ruby. To jest zupełnie co innego. A na pythona to nigdy się nie przesiądę. Jak widzę kod w pythonie to mnie ciarki po plecakch przechodzą

Mógłbym napisać: jak widzę kod Symfony to ciarki mnie przechodzą

A napiszę: a ma tyle, że na pewnym poziomie zaawansowania jak wybierasz narzędzia do swojej pracy to opierasz się na jakiś swoich potrzebach. Jeżeli moje potrzeby były zbliżone do Symfony to wolałbym już zająć się czymś lepszym (django konkretnie).

A wracając do wydajności to jak dla mnie jedyny minus tego frameworka o ile to nie mit.
Myślę, że każdy ma swojego localhosta/hosta/dedyka i może sobie SAM stwierdzić co jest mitem a co nie jest. Na razie mamy po jednej stronie dziesiątki różnego rodzaju testów wskazujących na dramatycznie wolne działanie, a po drugiej stronie mamy "mity, mity, mity", jakiś tekst z bloga SF, że "to nie prawda" oraz prezentacje Yahoo "wydajność/optymalizacja nie mają znaczenia - od tego są kolejne serwery". Jak będą jakieś konkrety to będzie można to skonfrontować, a tak...?

No niestety, szkoda. Tylko 'pytamy' ale to ciężko zaliczyć.

Na koniec chciałbym powiedzieć, żebyśmy nie robili tu kolejnej wojny na FW ;p Jeden lubi to, drugi tamto.
Wojnę robi Mike którego normalnie nosi jak ktoś napisze coś złego o SF. Używałem CI, cakepPHP, ZF i starałem się poznać SF. Wyrobiłem sobie swoje własne zdanie na ten temat i ciężko oczekiwać, żebym nagle zmienił zdanie aby się komuś przypodobać