Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]zmiana nazwy i automatyczne generowanie linku.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bmxer
Witam smile.gif

Mam taki problem, jak zrobić takie coś:

mam plik np. test.exe
->
skrypt kopiuje plik i generuje dla kopii (kopiatest.exe) losową nazwę (np. lol.exe) i zmienia nazwe pliku kopiatest.exe na lol.exe
->
wyświetla na stronie link do pliku lol.exe
->
po pobraniu kasuje go lub po zamknieciu strony nie wiem jak to ale w każdym razie zeby po pobraniu plik został skasowany

proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuje smile.gif
tsharek
Cytat(bmxer @ 14.09.2007, 17:21:20 ) *
Witam smile.gif

Mam taki problem, jak zrobić takie coś:

mam plik np. test.exe
->
skrypt kopiuje plik i generuje dla kopii (kopiatest.exe) losową nazwę (np. lol.exe) i zmienia nazwe pliku kopiatest.exe na lol.exe

copy" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, move" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, rand" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
->
wyświetla na stronie link do pliku lol.exe

echo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
->
po pobraniu kasuje go lub po zamknieciu strony nie wiem jak to ale w każdym razie zeby po pobraniu plik został skasowany

wysyłanie poprzez skrypt php: header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, fget" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, fclose" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
po fclose usunąc pik unlink" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuje smile.gif

Proszę bardzo:) nie będę podawać gotowej odpowiedzi bo to mija się z celem:)
bmxer
nom wszystko ok tylko mam problem z usunięciem poliku czy mógłby ktoś napisać jak skasować plik po ściągnięciu sciana.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.