Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]odliczanie samych dni
Forum PHP.pl > Forum > PHP
DenVer89
witam
potrzebuje skrypt odliczania dni samych dni do daty i zarazem od tej daty liczy ile juz mineło dni
czyli ile pozostało a po tym dniu ile mineło ma liczyć tak, żę zostało 3 2 1 0- 0 ma pokazać jak będzie ta data a jak będzie juz dalej to ma liczyc dalej -1 -2 -3 -4 -5 itd.
atomek4
Cześć,

a próbowałeś już sobie coś poszukać chociażby w Google?

Ja znalazłem np. coś takiego.

Pozdrawiam!
Istalacar
Witam

Najlepiej użyj mktime do pobrania aktualnego czasu i mktime do pobrania daty o którą Ci chodzi, odejmij jedno od drugiego i przelicz na taką formę która Ciebie interesuje.

Pozdrawiam
Istalacar
DenVer89
nie wiem jak sad.gif niech ktoś mi zrobi będe wdzięczny ma odliczać do daty a potem od tej daty ile mineło pliss
Istalacar
Witam

http://pl.php.net/mktime
http://pl.php.net/manual/pl/language.opera....arithmetic.php

I jeszcze polecenie echo, to jest wszystko co jest Ci w tym przypadku potrzebne.

Pozdrawiam
Istalacar

PS. 1 dzień ma (60*60*24) sekund.
atomek4
Cytat(DenVer89 @ 16.09.2007, 16:09:06 ) *
nie wiem jak

Na tej stronie, którą ci podałem masz gotowy kod. Wystarczy odrobinę zmienić i już smile.gif Wypadałoby się z tym zapoznać najpierw a nie zakładać dwa podobne tematy winksmiley.jpg
DenVer89
zapoznałem się i dalej nie wiem

jak bym wiedział to bym dawno to miał a nie wiem jednak wiem ,zę to proste ale ja nie wiem jak zrobić więc niech mi ktoś pomoze i zrobi dla mnie to
atomek4
No ja nie wiem jak się zapoznałeś a skopiowałeś tamten kod, uruchomiłeś go. Chyba nie.
Cienki1980
Cytat(DenVer89 @ 16.09.2007, 16:28:27 ) *
zapoznałem się i dalej nie wiem

jak bym wiedział to bym dawno to miał a nie wiem jednak wiem ,zę to proste ale ja nie wiem jak zrobić więc niech mi ktoś pomoze i zrobi dla mnie to

Gotowców na forum nie uświadczysz ( no chyba, że ktoś będzie tak napalony pisaniem w php i Ci napisze gotowy kod - jeżeli taki się znajdzie to niech się do mnie zgłosi mam dla niego kilka zleceń ... oczywiście za dobre słowo ), jeżeli chcesz żeby ktoś Ci ten kod napisał daj znak mi przez PW a przeniosę wątek na forum Giełda ofert->Poszukuje tam się określisz ile jesteś w stanie zapłacić za napisanie kodu i będzie po sprawie.

Pokaż się z dobrej strony, pokaż że coś próbowałeś zrobić .. pokaż jakiś kod, poszukamy błędu i naprowadzimy na dobry trop.
DenVer89
płacić nie będe za napisanie pare linijeczek kodu bo to co chce mam w js tutaj:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=77228
tylko ten js chce wyświetlić w echo ""; i są błędy

więc jest kod tylko trzeba poprawić aby wyświetlał się poprawnie smile.gif
Istalacar
Coraz bardziej mnie bawisz:)
Jeśli nie umiesz pisać w php to się za to nie zabieraj, na pewno cały twój serwis (czy strona) nie będzie wybitnie zaawansowana skoro nie potrafisz napisać kodu na max 5 linijek.
Amen.

PS. Skoro już napisałeś to w JS to nie rozumiem jaki masz problem z napisaniem tego w PHP.
PS2. Dam Ci radę, echo obsługuje 2 rodzaje cudzysłowu, pojedynczy i podwójny, to powinno ci pomóc.
DenVer89
umiem php ale nie wszystko winksmiley.jpg jak myślisz a js tez napisałem przy czyjejś pomocy ;]

niby proste a ty masz problem napisac tych "5" linijek
Istalacar
Dobra, masz rację, zaczynam już być ironiczny, a nie powinienem.
Nie będę się już odzywał w tym wątku, w każdym razie, I wish you luck:).

Pozdrawiam
Istalacar
DenVer89
a ja mam co chciałem wszystko działą poprawnie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.