Robię stronkę, by dowiedzieć się z czym to wszystko się wogóle je. Milion razy spaprałem wygląd, więc sięgnąłem po darmowe layouty. Osiołkowi w żłoby dano - nie mogłem się zdecydować na kolor, więc ściągnąłem cztery i poszukałem skryptu, który by pozwalał odwiedzającemu na zmianę. Znalazłem jedynie coś takiego:
wybierz.php:
<form action="index.php" method="post"> <select name="lay"> <? if($file!=".." and $file!="."){ } } } ?> </select> <input type="submit" value="ok"> </form>
lay.php:
<? $lay_path=$_POST['lay']; } else{ $lay_path="aa"; //nazwa domyslnego skinu } } else{ $lay_path=$_COOKIE['czlay']; } else{ $lay_path="aa"; //nazwa domyslnego skinu } } include "gfx/$lay_path/config.php"; ?>
Spodobał mi sie ten skrypt, bo przynajmniej w 90% wiem co się dzieje i mogłem go trochę dostaosować do swojego widzimisię. Zamiast rozwijanej listy zrobiłem "type=radio", zamieniłem przycisk submit na "onclick=submit()"... Ale jednego nie mogę przeskoczyć. Mianowicie klikam w "kropkę", ta zostaje zaznaczona, następuje submit i wszystkie "kropki" są odznaczone, a ja chciałbym, żeby zaznaczona była ta przy wyborze. Myślałem o zrobieniu założenia "if ($lay_path == $file)", ale albo zrobiłem to bardzo nieumiejętnie, albo nie tędy droga.
Jeżeli gdzieś wyraziłem się niejasno, to pytajcie.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.