Moim zdaniem najpierw powinieneś się chyba nauczyć obsługi tego forum, bo trzeba pokazać kawałek kodu jaki stworzyłeś a nie jak Ty piszesz w zwykłym tekście.
Ale Wracając do bazy w Mysql - u to wydaje mi się, że powinna wyglądać co najmniej tak (bo nawet tabele sa zle napisane):
CREATE TABLE uzytkownik(login autoincrement PRIMARY KEY, stan_konta MONEY);
druga tabela to:
CREATE TABLE sponsorzy(sponsorid autoincrement PRIMARY KEY, nazwa_sponsora VARCHAR, login INT REFERENCES uzytkownik(login));
trzecia to:
CREATE TABLE druzyna(druzynaid autoincrement PRIMARY KEY, nazwa_druzyny VARCHAR, nazwa_ligi CHAR, poziom INT, login INT REFERENCES uzytkownik(login));
Takie jest moje zdanie co do konstrukcji bazy.
Następnie co do zliczania jest jedna wada tego, bo nie wiem czy Twoja baza badzie posiadać kilku stałych użytkowników czy ta ilość się zmienia. Ja zakładam, że ona będzie sie zmieniać. Więc powinieneś zliczyć wszystkich użytkowników jakich masz w bazie i w procentowo w stosunku do ich poziomu przyznawać im kasę.
Podajesz przy tym pętle for() ustalając przy tym największy poziom ligi (ja to zrobie to dla max=10) i wtedy konstrukcja wygląda tak:
<?php
for($max=10; $max>=0; $max--)
{
$select_user=mysql_fetch_row($conn,"SELECT login AS log FROM druzyna WHERE poziom=".$max."); for($user_max=0, $procenty_do_przydzielenia=0.6; $select_max<=$select_user, $procenty_do_przydzielenia>=0; $user_max++, $procenty_do_przydzielenia-=0.1)
{
$update=msql_query($conn,"UPDATE uzytkownik SET stan_konta=stan_konta+1*".$procenty_do_przydzielenia."");
}
}
?>
Moim zdaniem możesz kombinować coś w tym kierunku, ale nie wiem może ktoś ma inne zdanie.
Pozdrawiam!!!