Jestem tu nowy i od niedawna rozpocząłem prace z php i mysql.
Mam problem z wyświetlaniem tekstu. Gdy wprowadzam tekst do bazy danych wszystko jest wygląda ładnie: są akapity, odstępy. Gdy przeglądam baze danych to wszystko jest dalej tak jak przy wprowadzeniu tekstu. Natomiast problem się pojawia gdy już mam ten tekst pobrany i wygenerowany w przeglądarce. Tekst jest ciągły, zlany bez żadnych akapitów.
Co zrobić by tekst zachowywał akapity i odpowiednie odstępy w przeglądarce? Poniżej kod:
<?php // Polacz sie z serwerem bazy danych if (!$dbcnx) { } // Wybierz baze danych video } // Podstawowa instrukcja SELECT $select = ("SELECT tekst, tytul, adres, id FROM nowosci WHERE id = '$idnews' "); if (!$nowoscilist) { } $teksty = $vid['tekst']; $tytuly = $vid['tytul']; $adresy = $vid['adres']; } ?>
I oto co mi się wyświetla:
Nowa linia Advanced Care Collagen 700 - SORAYA
Uwieńczeniem prac Europejskiego Centrum Badań i Rozwoju Soraya stała się linia Advanced Care Collagen 700. To odkrycie w dziedzinie kosmetologii estetycznej, oparte na innowacyjnych składnikach, które intensywnie zwiększają syntezę, tak ważnego dla skóry kolagenu. Dzięki innowatorskiej kompozycji bioaktywnych składników nowy program przeciwzmarszczkowy chroni biologiczną spójność skóry właściwej poprzez stymulację syntezy kolagenu oraz ograniczenie uszkodzeń ścian komórkowych. W rewolucyjny sposób chroni i stymuluje produkcję włókien kolagenowych gwarantujących zdrowy i młody wygląd skóry. Produkty z serii Collagen 700 zostały stworzone tak, aby zaspokoić specyficzne potrzeby różnych partii skóry. Mogą być stosowane przed 30 rokiem życia jako element zapobiegający starzeniu się skóry lub po 30 roku życia, aby zapobiec powstawaniu nowych zmarszczek. Linia Soraya Advanced Care Collagen 700 zapewnia: - intensywne ujędrnienie - wygładzenie skóry - wyraźne spłycenie zmarszczek i głębokich bruzd - długotrwałą poprawę mikrorzeźby skóry
Adres sklepu: http://www.soraya.pl
A powinno byc tak:
Nowa linia Advanced Care Collagen 700 - SORAYA
Uwieńczeniem prac Europejskiego Centrum Badań i Rozwoju Soraya stała się linia Advanced Care Collagen 700. To odkrycie w dziedzinie kosmetologii estetycznej, oparte na innowacyjnych składnikach, które intensywnie zwiększają syntezę, tak ważnego dla skóry kolagenu. Dzięki innowatorskiej kompozycji bioaktywnych składników nowy program przeciwzmarszczkowy chroni biologiczną spójność skóry właściwej poprzez stymulację syntezy kolagenu oraz ograniczenie uszkodzeń ścian komórkowych. W rewolucyjny sposób chroni i stymuluje produkcję włókien kolagenowych gwarantujących zdrowy i młody wygląd skóry.
Produkty z serii Collagen 700 zostały stworzone tak, aby zaspokoić specyficzne potrzeby różnych partii skóry. Mogą być stosowane przed 30 rokiem życia jako element zapobiegający starzeniu się skóry lub po 30 roku życia, aby zapobiec powstawaniu nowych zmarszczek. Linia Soraya Advanced Care Collagen 700 zapewnia:
- intensywne ujędrnienie
- wygładzenie skóry
- wyraźne spłycenie zmarszczek i głębokich bruzd
- długotrwałą poprawę mikrorzeźby skóry
Adres sklepu: http://www.soraya.pl
Pozdrawiam.