Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cookies
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
sztosz
Od ładnych kilku dni mam problem z forum. Codziennie muszę się logować, informacje najwyraźniej nie są zapisywane w cookie na dłużej niż 24h. Czy problem jest po mojej stronie (problem mam tylko z forum.php.pl) czy to nowa polityka forum?
nospor
Nie, ciacha są na dluzej. Problem z logowaniem moze masz dlatego ze zmienasz czesto IP? IP do zapamietanego logowania tez jest brane pod uwage.
mike
Chyba tylko u Ciebie u mnie w domu (FF) i w pracy (Opera) działa OK.
sztosz
Cytat(nospor @ 24.10.2007, 10:24:30 ) *
IP do zapamietanego logowania tez jest brane pod uwage.

Neostrada Rulez! I wszystko jasne smile.gif Dziękuję za szybką odpowiedź.
kwiateusz
jezeli komus bardzo to przeszkadza to moge wyłączyć, lub mozna używać proxy np w3cache.icm.edu.pl:8080, obie opcje oczywiście zmniejszają bezpieczeństwo smile.gif
sztosz
Dla mnie to nie jest raczej żaden problem. Po prostu rano muszę poświęcić sekundę dłużej żeby się "dostać na forum" winksmiley.jpg
phpion
Od dzisiaj mam to samo co ~sztos. Co wejdę na forum to jest wylogowany :| wcześniej tego problemu nie było. Niby problem mały ale upierdliwy tongue.gif jeśli moglibyście na to rzucić okiem to byłoby cycuś.
PS: używam Opery
kwiateusz
jeśli masz zmienne ip to tak jest. zaraz poszperam w configu tyle ze obniza to bezpieczenstwo

edit:
powinno być ok
PawelC
ja mam zmienne IP ale niemam takiego problemu, za każdym razem jak wyjde z forum i wróce to jestem zalogowany. Dopiero jak usune cookies to wtedy po wejściu mam wylogowany.
Seth
Cytat(kwiateusz @ 24.10.2007, 22:11:35 ) *
jezeli komus bardzo to przeszkadza to moge wyłączyć, lub mozna używać proxy np w3cache.icm.edu.pl:8080, obie opcje oczywiście zmniejszają bezpieczeństwo smile.gif

w3cache.icm.edu.pl juz niedlugo przestanie dzialac dla podmiotow innych niz zarejestrowane w serwisie winksmiley.jpg
Ale w przypadku Neo mozna uzyc w3cache.tpnet.pl:8080
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.