Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][dhtml][mysql] mapa , tura,
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ostek
Witam.
1 pytanie . czy plik xx.map mozna wstawic do php? tak zeby dało sie postawic postac i widac bylo innyc uzytkownikow. proszeo odp tak lub nie i krutką podpowiedz link etc.

tyle bo robie rpG i zrobilem mape.... tylko po 1 nie widac uzytkownikow tylko ja;) po 2 tnie sie nie jest plyna.... po 3 za duzo zjada.... i wole lipa
maziak
To najmniej zrozumialy post jaki widzialem, ale na 95% odpowiedz brzmi - nie, nie da sie. Jeżeli dobrze zrozumialem tongue.gif
To na pewno nie bedzie polegalo tylko na "wstawieniu" do php.

Napisz cos wiecej, co chcesz zrobic, jak itp.
ostek
OK. A WIEC:

STWORZENIE DYNAMICZNEJ MAPY. po której Gracz moze sie poruszac. za pomoca Guzikow czy tam w,a,s,d .....

cale zalozenie wyGloda tak Gracz1 ma do wykonania 100 krokow i potem koniec tury ( to juz zrobione w 95% brakuje mi dunamicznej mapy )

tylko jak zrobic plyna mape?

myslałem zeby zrobic to tak:
koles ma 100 krokow po wykonaniu nie moze sie ruszac.... i klika KONIEC TURY i do mysql wysyla dane co zrobil, kordy x,y mapa itd.... ale nie wiem jak zrobic PLYNA mape i wyswietlanie Graczy Online na mapie prosze o LINK do poczytania kawałek kodu podpowiedz...... a reszte zrobie .... 1 raz robie dynamiczna mape i nie wiem jak .....
maziak
Poczytaj o technologii AJAX, albo AMFPHP we flashu. Linkow co prawda nie mam, ale w googlach tego pelno. Osobiscie polecam flasha, ze wzgledu na dodatkowe mozliwosci wykorzystania ladnej grafiki snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.