Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z uploadowanie plikow na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-qlavey-
Witam wszystkich

Jak zmienic prawa dostepu do katalogu? Mam zainstalowanego wampa i napisalem skrypt do uploadowania plikow na serwer, sprawdzilem z 3 ksiazkami i jeszcze tutorialami w sieci, skrypt jest dobrze napisany, wiec nie wiem czemu nie moge zapisac pliku do katalogu. Uzywam Windows Vista. Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
b_chmura
musisz nadać odpowiednie prawa katalogowi do którego będziesz uploadował plik (w windowsie sprawdź czy nie ma zaznaczonego "tylko do odczytu")
-qlavey-
To juz sprawdzalem nie mam zaznaczonego jest jeszcze jakas mozliwosc ?
puz219
jeśli stronę masz na dysku (czytaj. localhost) - to powinno wszystko śmigać, jeśli skrypt jest dobrze napisany.

Natomiast jeśli stronę masz na serwerze (nie na dysku komputera), to katalogowi do którego uploadujesz pliki na serwerze musisz nadać odpowiednie prawa (tzw. chmod) - ustaw to najlepiej Total Commanderem

logujesz sie na serwer poprzez ftp, potem zaznaczasz odpowiedni katalog i klikasz Plik -> Zmień atrybuty i w okienku wpisujesz 777.

I powinno śmigać.

Pozdrawiam
-qlavey-
Wszystko dziala dzieki wam za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.