Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]wydobycie telefonu z HTML
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kamil666
Witam, chcę wydobyć numer telefonu z HTML'a, w jaki sposób mogę to zrobić, pregmach?

HTML ma postać:

1. <font style="font-size: 8pt;" color="#7e0000" face="Verdana">505-687-804<br>Hasło: Dupa</font>

Interesuje mnie sam telefon i najlepiej żeby jeszcze kasował myślniki żeby był w formie 505687804 po wydobyciu.
Cały html jest dużo większy i dłuższy ale interesuje mnie tylko ten telefon, ten tag który podałem raczej się nie zmienia.
z tego pregmatch nic nie rozumiem sad.gif, może ktoś pomóc
itsme
dupa ... proponuje zapoznać sie z regulaminem tworzenia nowych tematów na tym forum.

Brakuje TAG

do korekty inaczej skasuje ...
Darti
  1. <?php
  2. $sub = '<font style="font-size: 8pt;" color="#7e0000" face="Verdana">505-687-804<br>Hasło: Dupa</font>';
  3. $znaleziono = preg_match('/([d]{3})-([d]{3})-([d]{3})/',$sub,$trafienia);
  4. if($znaleziono){
  5. echo 'Numer telefonu to: '.$trafienia[1].$trafienia[2].$trafienia[3];
  6. }
  7. ?>
Kamil666
dzięki serdeczne smile.gif
dadexix
to ja może się podepnę do tematu.... potrzebuje wydobyć adres z tagu meta - refresh.... mógł by ktoś pomóc:D?

Kod
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT='30; URL=http://domena.pl/plik.rar'>
tak wygląda rag meta... cała reszta strony jest zawsze taka sama poza jednym miejscem... w tym miejscu jest jeszcze raz adres do pliku(tego co w meta) tylko że w znaczniku <A href='...'></a>.... mógł by ktoś powiedzieć jak to wyciągnąć?

cała strona brzmi tak:

Kod
<html><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />

Nie zmienna treść - zawsze taka sama

<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT='30; URL=ZMIENNY ADRES'>
I znów nie zmienna treść

<a href="ZMIENNY ADRES"><B>kliknij tutaj</B></a>.</td></tr></Table></BODY></HTML>

tych stron wiele i potrzebuje z każdej wyciągnąć adresik.... wie ktoś jak?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.