Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] pobieranie obrazka
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Arek00
próbuję pobrać obrazek z www na localhost i jakoś mi nie wychodzi...

1. <?php
  2.  
  3.  
  4. $file = 'http://wmd6.ovh.org/kostki/polysh.jpg';
  5. $newfile = 'polysh.jpg';
  6.  
  7. if ( $obr_content = file_get_contents ($file, FALSE) ) {
  8. $p = fopen($newfile, 'wb');
  9. fwrite($p, $obr_content);
  10. fclose($p);
  11. }
  12.  
  13.  
  14. ?>

wklejenie do przeglądarki adresu z $file daje obrazek a skrypt pokazuje taki błąd:
Kod
Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. in D:\serwer\www\zdjecia\index.php on line 7

Warning: file_get_contents(http://wmd6.ovh.org/kostki/polysh.jpg) [function.file-get-contents]: failed to open stream: No such file or directory in D:\serwer\www\zdjecia\index.php on line 7

przeglądarka odświeża się jakiś czas tak jakby skrypt czytał ten obrazek ale potem jest błąd. próbowałem wpisywać adresy w różnych formach ale i tak nic z tego. czy możecie mi powiedzieć co tu jest nie tak? czy da się to zrobić za pomocą funkcji copy? czy to będzie szybsze?
franki01
Moze spowodowane to jest zablokowanym portem 80 we wbudowaym firewallu systemu operacyjnego. Sprobuj odblokowac.

FALSE jako argument nie jest potrzebne - to jest domyslna wartosc (ale to tak na marginesie).
dziurson
przetestowałem w IE jak i FF i działa mi. Testowane na krasnal serv
franki01
Ja sie pytam o firewalla, a Ty piszesz o przegladarkach... Jezeli blad jest po stronie serwera to zadna przegladarka nie wyswietli dobrze... Zobacz czy masz odblokowany port 80, bo moze wlasnie firewall go blokuje.
dziurson
ale to nie ja założyłem temat więc nie krzycz na mnie smile.gif
franki01
Cytat(dziurson @ 7.12.2007, 17:19:22 ) *
ale to nie ja założyłem temat więc nie krzycz na mnie smile.gif

O ja biggrin.gif biggrin.gif Sory, nie popatrzylem kto pisal. Przepraszam wszystkich. Niech pokój bedzie z Wami biggrin.gif
Arek00
wyłączyłem firewalla i jest tak samo ale to już w sumie nie ma znaczenia bo w pracy mi działało a to tam będę tego używał. dzięki za wypowiedzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.