Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]nie działa if...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marchi
Zrobiłęm sobie taką małą rejestracje i logowanie w php. na localhoscie wszystko ładnie chodzi, rejestruje sie, loguje...
Gdy wysłałem na serwer yoyo.pl cały kod to gdy wpisuje podczas rejestracji jakiś login i hasło i mi pisze, że taki login, hasło istnieje. Nie mam bazy, operuje tylko na plikach. Podczas sprawdzania czy dany nick istnieje musze załadowac dany plik w celu sprawdzenia.
Niestety na serwerze mi to nie działa. Zamiast przechodzić dalej w rejestracji przechodzi do warunku else.
co mam zrobić, żeby działało questionmark.gif Na localhoscie działa pieknie :/
wydaje mi się, że kiedy nacisne OK w formularzu logującym, to nie są przekazywane dalej zmienne z nikiem i hasłem...

Zrobiłęm przykładowo zobaczcie:
http://www.chphalanxat.yoyo.pl/form1.php
zobaczcie, że nie są wysyłane dane po kliknięciu wyslij.
b_chmura
prawdopodobnie na serwerze nie masz włączonego register_globals
każde dane z formularza odbieraj $_POST a z url $_GET
kossa
Pokaż tu kod, bo po co zaglądać na rezulta działania czegoś co nie działa poprawnie a nie można zobaczyć kodu.

Łukasz
lectric
Zrob:

echo phpinfo();

sprawdz czy masz włączone register_globals.
marchi
Warning: phpinfo() has been disabled for security reasons in /var/www/sites/yoyo.pl/c/h/chphalanxat/phpinfo.php on line 3

:/
Cysiaczek
Kolejne przedszkole...
thornag
To nie jest odpowiedni sposob zalatwienia Twojego bledu aczkolwiek chwilowo moze Ci pomoc

Na poczatku skryptu:

1. <?php
  2. foreach($_REQUEST as $sKey => $mValue) $$sKey = $mValue;
  3. ?>

Aczkolwiek radze zmienic skrypt tak zeby korzystal z POST i GET a takze filtrowal dane przychodzace.
marchi
Ok. działa z $_POST...
i mam jeszcze jedno pytanie.

pobieram dane takim kodem:

$file = fopen("numb.dat","r");
$nr = fread($file, filesize("numb.dat"));
fclose($file);

i on mi sie robi (pobiera liczbe), a nastepny kod, pobierający tekst, znajdujący się poniżej powyższego kody nie działa :/

$ad1="register/ro.dat";

$file = fopen("$ad1","r");
$nck = fread($file, filesize("$ad1"));
fclose($file);

dlaczego ?
b_chmura
  1. <?php
  2. $ad1 = "register/ro.dat";
  3. $file = fopen($ad1,"r");
  4. $nck = fread($file, filesize($ad1));
  5. fclose($file);
  6. ?>

i upewnij sie ze podałeś dobrą ścieżkę do pliku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.