mam pewien problem z odpowiednim ustawieniem bazy na stronie aby było poprawnie. DOdam z góry, że w przeszłości robiłem już to kilka razy i mniej wiecej wiem jak postępowac ale coś tutaj nie daje rady, zastanawiam sie czy plik sql wygenerowany jest poprawny ogolnie (nie pomieszany kodowaniem), niemniej w bazie na localhoscie wygladaly wpisy poprawnie zarówno w bazie jak i na stronie, moze wkleje kawałek:
zrzut pliku sql
Na localu mialem nastepujace ustaiwenia:
System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
System porównań dla połączenia MySQ: utf8_unicode_ci
Połaczenia konkretnie dla tabel w bazie: latin1_swedish_ci
Kodowanie na stronie: ISO-8859-2
Zgrałem strone na serwer home.pl zastosowałem dokladnie te same ustawienia i sie wykrzacza, juz w bazie wpisy sa z krzakami. Probowalem zmieniac kodowanie strony na UTF, porownania na utf ale tez jest zle, ustawieina SET NAMES czy SET CHARSET tez jakby nic nie daja. Generalnie dochodze do momentu gdzie dodając od nowa wpisy w bazie przez panel www jest ok. ale nie chce za cholere odtworzyc mi poprawnie tych tabel

Zaczłąem sięzastanawiać czy coś jets nie tak z samym plikiem SQL wygenerowanym ale baza ta działała na localhoscie prawidlowo (na oko tez widac ze to iso). Probowalem go grzegrzolka tez konwertowac ale wszytskie warianty nei pryznosza skutku :]
Może ktoś jest w stanie coś doradzić?