Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] moja skromna stronka
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
plurr
Witam

Chcialbym abyscie ocenili moja stronke. Wiem ze jest to istna prostota - pare divów i pewnie nie ma co tam oceniac, ale coz...

Aha, nie wiem jak zachowuje sie pod IE 6 i mniejszym. Na IE7 nie odbiega zbytnio od poprawnosci, na FF I Operze u mnie wszystko okej.

http://www.arturswierc.xt.pl/

pozdrawiam.
.radex
Header pomimo swojej prostoty całkiem ładnie komponuje się z białym kolorem. Jedyne co mi się nie podoba to ta prawa strona sidebara ("Odwiedzam(...)") - te rozdzielacze z borderem ustawionym jako 'dashed' psują wszystko :/

Dobra, więc teraz przejdźmy do kodu:

Kod jest zrypany na maxa, a to, że masz DOCTYPE XHTML Strict jeszcze to potęguje :/

No dobra, trochę przesadziłem biggrin.gif

Popraw wszystkie błędy, nie będziesz miał z tym dużego problemu, bo w większości to brak alt, & w linkach zamiast & oraz apostrofy zamiast cudzysłowów przy atrybutach.

No i najgorsze (horror): ramki.
Kildyt
Zastąp białe tło na troszeczkę szare.
Oddziel w menu pozycje jakąś kreską, czy coś (kontakt, komentarze itd.).
Zastosuj jakiś ładny css w formularzu.
Kliknięcie na logo przeprowadza na stronę główną - to ważna rzecz smile.gif

Zgadzam się z wypowiedzią @radex_p co do ramek. Oczywiście są one potrzebne, ale moim zdaniem na tej strony obejdzie się bez nich.

Co do kodu to nie mam zastrzeżeń (może dla tego, że sam piszę jeszcze gorzej (tabelki)). biggrin.gif

Oczywiście życzę wielu sukcesów!
Pozdrawiam
plurr
Dziekuje wam za krytyke, co prawda najpierw sie wystraszylem co do teog 'zrypanego na maxa' bo tam malo rzeczy jest biggrin.gif Ale faktycznie validator sie pluje, naprawi sie smile.gif Wyglad tez pozmieniam smile.gif

pozdrawiam.

/ps/ radex_p ale tam nie ma ramek tongue.gif
.radex
Biały jest wporzo. Skoro @plurr chce przejrzystości i mu to nie przeszkadza, to bardzo dobrze winksmiley.jpg

A nagłówki poszczególnych pozycji menu trochę zwiększ, zobaczymy, może nie będzie trzeba żadnych kresek.

Cytat
Co do kodu to nie mam zastrzeżeń (może dla tego, że sam piszę jeszcze gorzej (tabelki)).

heheh biggrin.gif

EDIT:

Rzeczywiście nie ma ramek. Ramka jest tylko jedna, ale tylko dlatego, że to alias. Przepraszam winksmiley.jpg
sammael
Stronka prosta ale czytelna. Jeśli chodzi o biel w tle to powiem tak - jeśli tło jest białe to czcionka powinna być szara. Jeśli czcionka ma być czarna to tło powinno być szarawe. Po prostu zbyt wysoki kontrast wbrew pozorom utrudnia czytanie i męczy oczka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.