Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wyświetlenie kursy bieżącego akcji firmy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kononowicz
witam

Od dłuższego czasu borykam się z problemem wyświetlenia na stronie wartości akcji danej firmy. Skończyło się na tym ,że napisałem skrypt, który ze strony http://www.bankier.pl pobiera za pomocą komendy file całą stronę i preg_match znajduję odpowiednie linijki tekstu. Tylko w ten sposób strona ładuje mi się za długo. Znacie może inny sposób na wyświetlenie akcji firmy na własnej stronie?? oczywiście chodzi mi o wyświetlanie akcji automatycznie (jakiś skrypt)

Czekam na jakieś uwagi i pomoc.
pozdrawiam
dr_bonzo
A kto ci kaze za kazdym odswiezeniem strony ZAWSZE pobierac i parsowac wyniki z tej strony?
kononowicz
Cytat(dr_bonzo @ 29.01.2008, 13:34:18 ) *
A kto ci kaze za kazdym odswiezeniem strony ZAWSZE pobierac i parsowac wyniki z tej strony?

szef mi każe tongue.gif ogólnie podczas dnia wartość sie wacha i zmienia...

a co masz na myśli questionmark.gif
webdice
Zapisz kurs do bazy, a CRON'em co X minut uaktualniaj wyniki w bazie.
kononowicz
Cytat(webdicepl @ 29.01.2008, 14:38:05 ) *
Zapisz kurs do bazy, a CRON'em co X minut uaktualniaj wyniki w bazie.

pomysł dobry ale niestety nie mam crona :/
pawel_
Jak dla mnie sprawa prosta... Co ile Ci się zmienia kurs? Co 30-60min?
Ściągasz kurs przy odświeżeniu -> zapis do bazy (razem z czasem). Przy następnym odświeżeniu strony sprawdzasz czy w przeciągu 30 czy tam 60min był kurs zapisany w bazie, jak tak to wyciągasz z bazy;-)
zzeus
Mozesz tez poszukac jakiegos WebService który udostępnia notowania giełdowe czy jakie tam potrzebujesz i skorzystać z jego usług
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.