Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ładowanie danych z pliku do bazy MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
robur
Witam, mam problem z pl znakami w trakcie ładowania danych do bazy z pliku .sql zrobiłem coś takiego
  1. <?php
  2. require_once ('connect.php');// tutaj połaczeni z bazą
  3.  
  4.  
  5. $zap="LOAD DATA LOCAL INFILE 'plik.sql' INTO TABLE nieruchomosci";
  6. $s=mysql_query($zap);
  7.  
  8. if($s){
  9. echo "OK";
  10.  }
  11. ?>

w pliku sql mam zapytania tego typu:

delete from nieruchomosci where id = 1651;

insert into nieruchomosci (id,stan,id_miejscowosc,id_dzielnica,rodz_nieruchomosci,rodz_transakcji,data_zal
zenia,data_aktualizacji,numer_oferty,id_region,miejscowosc,dzielnica,ulica,numer
id_pietro,id_liczba_pieter,powierzchnia,powierzchnia_piwnicy,id_jednostka_pow,id
jednostka_pow_piw,cena,id_waluta,cena_wynajmu_czynsz,cena_wynajmu,cena_czynsz,op
s,kontakt_email,kontakt_telefon,kontakt_osoba,id_typ_zabudowy,id_liczba_pokoi,id
liczba_poziomow,id_rok_budowy,id_material,id_stan_mieszkania,id_stan_instalacji,
d_kuchnia,id_stan_lazienki,id_okna,id_balkon,id_glosnosc,id_telefon,id_internet,
d_garaz,id_wolne_od,data_usuniecia,dlugosc,szerokosc,id_typ_budynku,id_technolog
a,id_stan_budynku,id_charakter,id_liczba_lazienek,id_liczba_linii_telef,id_przez
aczenie,id_ogrzewanie,id_elewacja,id_dach,id_podpiwniczenie,id_poddasze,id_ogrod
enie,id_dojazd,bit_media,powierzchnia_dzialki,id_jednostka_pow_dzialki,id_na_okr
s,id_rodzaj_dzialki,id_wyglad,id_ksztalt,id_za_okres,powierzchnia_calkowita,id_j
dnostka_pow_calkowita,powierzchnia_uslugowo_handlowa,id_jednostka_pow_usl_handl,
owierzchnia_biurowa,id_jednostka_pow_biurowa,id_typ_lokalu,id_wejscie,id_miejsca
parkingowe,id_ochrona,id_charakter_lokalu,liczba_linii_telefonicznych,liczba_mie
sc_parkingowych,bit_instalacje,bit_dodatkowe,powierzchnia_magazynowa,id_jednostk
_pow_magaz,powierzchnia_produkcyjna,id_jednostka_pow_prod,wysokosc_lokalu,nazwa_
udynku,metraz_pomieszczen,cena_calkowita,wysokosc_czynszu,id_forma_wlasnosci,id_
miejscowienie,czy_zdjecia,id_admin) values ('745','Y','1','7','1','1','2007-03-21 14:27:24','2008-01-24 16:28:14','MIE/SPZ/070321/745','7','Kraków','Nowa Huta','os. Mistrzejowice Nowe MISTRZEJOWICE','5/45','6','7','62','','1','0','320000','1','','','','Przestronne, trzypokojowe mieszkanie w cichej i spokojnej okolicy. Trzy niezaleĹźne pokoje o wymiarach: 18,40m2, 12,83m2, 10,74m2, na podłogach panele w jednym wykładzina PCV. Jasna kuchnia wraz z zabudową, terakota, tapeta i częściowo flizy oraz piecyk gazowy na ciepłą wodę. W przedpokoju na podłodze wykładzina PCV, na ścianach panele. Łazienka z WC, flizy, terakota oraz wanna. Wystawa okien pn., płd. oraz wsch. UPRZEJMIE PROSIMY O KONTAKT W SPRAWIE SZCZEGÓŁÓW TEJ OFERTY Z NASZYM III ODDZIAŁEM W KRAKOWIE. Dodatkowe informacje: Biuro Nieruchomości Immoservis III, os.II Pułku Lotniczego 2, tel. 012 642 42 42, 602 437 438. GODZINY OTWARCIA BIURA 10.00 DO 18.00, SOBOTA 10.00 DO 14.00. OPIEKUN OFERTY: KOM. 607 518 032.','','','','1','5','1','7','3','5','0','3','2','6','1','','1','1','0','1','','','','','','','','','','','1','','','','','','','','','0','','','','','','','0','','0','','0','','','','','','','','','','','0','','0','','','','0','320','2','0','5','29');

w Notaniku mam pl znaki w pliku.sql po wykonaniu zapytania LOAD DATA INFILE wskakują właśnie takie krzaki jak wyżej, co jest nie tak ? bardzo proszę o pomoc.
I jeszcze jedno jeśli w pliki .sql mam zapytania do kilku tabel to czy muszę dla każdej z ich robić osobne zapytanie ?
Dodam ze jeśli robie ładowanie z poziomu phpadmin wszystko jest OK.
sticker
a) ustaw kodowanie odpowiednie , set names =... i 2 sprawdz czy to co masz w pliku to jest takie samo jak na bazie chcesz mieć
cool.gif "I jeszcze jedno jeśli w pliki .sql mam zapytania do kilku tabel to czy muszę dla każdej z ich robić osobne zapytanie ?" tzn nie rozumiem o co chodzi egzampla prosze
robur
o ładowanie do innej bazy chodzi mi o to ze w pliku plik.sql mam zapytania do innych tabel i czy muszę robić osobne zapytania, czy jest jakiś spsób zeby to połaczyć

1. <?php
  2. $zap="LOAD DATA LOCAL INFILE 'plik.sql' INTO TABLE inna_tabela";
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.