Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zrzut dużej bazy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
spit
Cześć,
Wczoraj chciałem zrzucić sobie bazę danych mojego forum, lecz po kilku nieudanych próbach napisałem do admina. Okazało się, że phpMyAdmin nie mógł zrobić takiego zrzutu z uwagi na to, że plik byłby większy niż 20MB i przekracza ilość pamięci php. Więc, czy ktoś ma jakiś pomysł, by taki zrzut wykonań? Poprosiłem admina, i owszem, zrzucił mi bazę, ale z uwagi, że przymierzam się do aktualizacji (konwersji właściwie) forum, zrzutów będę potrzebował pewnie więcej.
abusiek
Jesli masz dostep do ssh mozesz probowac tak jak napisalem w tym poscie:

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=86196
spit
No właśnie nie mam. Gdybym miał, problemu by nie było :? Może ktoś orientuje się, czy istnieje skrypt, który dzieli pobierany plik sql na części i potem je łączy? Coś jak bigdump tylko że na odwrót.
JusticeItself
Znajomy problem, my nie potrafiliśmy zrzucić kopii naszego IP.Board za pomocą phpMyAdmin, eksport był za każdym razem innego rozmiaru (różnice rzędu 5-15MB). Drugi Admin forum zrobił backup MySQLAdministrator'em, bez problemu, eksport przyjął się na nowym serwerze też bez problemu. Ps. Baza ma ~200MB.
mxm
Można także spróbować zrzucać po kolei rekordy ograniczając je do wybranych wartosci. W MySQL Admin jest taka opcja. Ale opcja kóra jest opisana wcześniej jest chyba mniej procochłonna smile.gif
spit
Będę musiał zobaczyć, MYSQLAdministrator wydaje się być ciekawym rozwiązaniem.
misiek08
Może spróbować programem do obsługi MySQL z komputera użytkownika. Np DreamCoder for MySQL
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.