Cześć,
Wczoraj chciałem zrzucić sobie bazę danych mojego forum, lecz po kilku nieudanych próbach napisałem do admina. Okazało się, że phpMyAdmin nie mógł zrobić takiego zrzutu z uwagi na to, że plik byłby większy niż 20MB i przekracza ilość pamięci php. Więc, czy ktoś ma jakiś pomysł, by taki zrzut wykonań? Poprosiłem admina, i owszem, zrzucił mi bazę, ale z uwagi, że przymierzam się do aktualizacji (konwersji właściwie) forum, zrzutów będę potrzebował pewnie więcej.
abusiek
2.02.2008, 11:37:05
Jesli masz dostep do ssh mozesz probowac tak jak napisalem w tym poscie:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=86196
No właśnie nie mam. Gdybym miał, problemu by nie było :? Może ktoś orientuje się, czy istnieje skrypt, który dzieli pobierany plik sql na części i potem je łączy? Coś jak bigdump tylko że na odwrót.
JusticeItself
2.02.2008, 14:13:07
Znajomy problem, my nie potrafiliśmy zrzucić kopii naszego IP.Board za pomocą phpMyAdmin, eksport był za każdym razem innego rozmiaru (różnice rzędu 5-15MB). Drugi Admin forum zrobił backup MySQLAdministrator'em, bez problemu, eksport przyjął się na nowym serwerze też bez problemu. Ps. Baza ma ~200MB.
Można także spróbować zrzucać po kolei rekordy ograniczając je do wybranych wartosci. W MySQL Admin jest taka opcja. Ale opcja kóra jest opisana wcześniej jest chyba mniej procochłonna
Będę musiał zobaczyć, MYSQLAdministrator wydaje się być ciekawym rozwiązaniem.
misiek08
2.02.2008, 20:32:17
Może spróbować programem do obsługi MySQL z komputera użytkownika. Np DreamCoder for MySQL
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.