Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: posty przeniesione z forum php o przekazywaniu zmiennyh
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Seth
I wlasnie takich postow powinno byc wiecej na forum ! smile.gif
kurtz
Cytat
I wlasnie takich postow powinno byc wiecej na forum ! :)
to znaczy jakich?

uczacych ze lepiej łatac niz ulepszac, czy
bezsensownie dlugich i nieoptymalnych?
Seth
Takich, ktore sa przemyslane (chodzi mi tylko o ten ostatni post tallee'ego;))
kurtz
Cytat
Takich, ktore sa przemyslane (chodzi mi tylko o ten ostatni post tallee'ego;))
ja wlasnei tez o nim mowie. dla mnie jest 1) bezuteczny i uczy zlych zachowan 2) za dlugi, niepotrzebnie taki rozwlekly.
jest ladnie przeformatowany
talee
Cytat
...

Zabolało :!: :!: :!:

- Uczących, że lepiej łatać niż ulepszać, czy bezsensownie długich i nieoptymalnych?
Czy mógłbyś rozwinąć temat. Zwłaszcz stwierdzenie bezsensownie długich i nieoptymalnych. Proszę o coś konstruktywnego :!:

- Bezużyteczny i uczy złych zachowań.
Nie chcesz nie używaj. Nikt ci nie każe. Co to znaczy: złych zachowań ?

- Za długi, niepotrzebnie taki rozwlekly.
Skrypty powinnien być na tyle krótki na ile jest to możliwe. Jak jesteś taki mądry to napisz krótszy kod. Pamiętaj, aby był tak elastyczny jak mój... :cry: Życzę powodzenia, może czymś mnie zaskoczysz, chociaż wątp...
kurtz
Cytat
Zabolało   :!:  :!:  :!:  
to zycie. czasem tak bywa. zdziwiony?
Cytat
- Uczących, że lepiej łatać niż ulepszać, czy bezsensownie długich i nieoptymalnych?
Czy mógłbyś rozwinąć temat. Zwłaszcz stwierdzenie bezsensownie długich i nieoptymalnych. Proszę o coś konstruktywnego :!:

1. rozwiazanie ktore mowi "wylaczyli ci dranie zmienne globalne? oj nie przejmuj sie, ty wiesz przeciez lepiej i mozesz je sam wlaczyc"
2.
Kod
$VARS = array_merge($_ENV, $_GET, $_POST, $_COOKIE, $_SERVER, $_SESSION);

extract ($VARS, EXTR_SKIP)

3. referencja. po kiego mnozyc zmienne w pamieci?
4. parametryzowanie czegos takiego? punk 2 tez mzona parametryzowac. nadla beda to 2 linijki.

Cytat
Nie chcesz nie używaj. Nikt ci nie każe.  
misiu kochany, to forum - nie chcesz, nie czytaj mnie. nikt ci nie kaze. wyrazilem moja opinie.

Cytat
Skrypty powinnien być na tyle krótki na ile jest to możliwe. Jak jesteś taki mądry to napisz krótszy kod. Pamiętaj, aby był tak elastyczny jak mój...  :cry: Życzę powodzenia, może czymś mnie zaskoczysz, chociaż wątp...
1) przesledz ten watek wyzej, 2) przeczytaj co pisalem 3) pewnosc ciebie moze ciebie doprowadzic do rostroju nerwowego kiedys - spokojnie... nie warto nerwic.
talee
Cytat
$VARS = array_merge($_ENV, $_GET, $_POST, $_COOKIE, $_SERVER, $_SESSION);  
extract ($VARS, EXTR_SKIP);

Trafiony zatopiony. Przyznaję żyłem w lesie rolleyes.gif .

Cytat
3. Referencja, po kiego mnożyć zmienne w pamięci?  

Jako znawca tematu. Może wiesz jak połączyć: funkcje o zmiennej ilości argumentów i przekazywanie przez referencje. Dokładnie chodzi mi o to, żeby niewymagany parametr funkcji. Jeżeli się pojawi, przekazany został przez referencje. Może i tu czymś mnie zaskoczysz. Chciałbym bardzo!!!

Cytat
Misiu kochany, to forum - nie chcesz, nie czytaj mnie. Nikt ci nie każe. Wyraziłem moją opinię.

Myślałem, że to forum dyskusyjne i służy do dyskusji? A może się mylę? Skąd wiesz jak mówi na mnie moja dziewczyna?

Cytat
Pewność siebie może ciebie doprowadzić do rostroju nerwowego kiedyś - spokojnie... nie warto nerwic.

Dla mnie już za późno... Jak spadać to z wysokiego drzewa. Podniesiesz się i będziesz silniejszy.
kurtz
Cytat
Jako znawca tematu. Może wiesz jak połączyć: funkcje o zmiennej ilości argumentów i przekazywanie przez referencje. Dokładnie chodzi mi o to, żeby niewymagany parametr funkcji. Jeżeli się pojawi, przekazany został przez referencje.

taki ze mnie znawca jak z dupci trabka.
do rzeczy:
Kod
<?php

function sprawdzwiek($latek=11){

$latek++;

if($latek > 27){

return 'stara dupa jestes';

}else{

return 'ciesz sie zyciem na maxa.';

}

}

$wiek = 14;

echo sprawdzwiek(&$wiek);

echo $wiek;

?>
powinno dzialac.

Cytat
Cytat
Misiu kochany, to forum - nie chcesz, nie czytaj mnie. Nikt ci nie każe. Wyraziłem moją opinię.
Myślałem, że to forum dyskusyjne i służy do dyskusji? A może się mylę? Skąd wiesz jak mówi na mnie moja dziewczyna?

jak najbardziej - wyrazilem swoja opinie nt twojego skryptu. jest przepieknie sformatowany i ladnie napisany. nie podoba mi sie to co robi, i ile zajmuje miejsca. ot opinia piernika.

co do misia to eh.. skad wiesz jakiego nicka uzywa twojego dziewczyna online? ;)

Cytat
Cytat
spokojnie... nie warto nerwic.

Dla mnie już za późno... Jak spadać to z wysokiego drzewa. Podniesiesz się i będziesz silniejszy.
ty wstac i nie gadac glupota. co nas nie zabija to nas wzmacnia.
talee
Wróciłem do źródeł i znalazłem coś, co powinno całkowicie zamknąć temat :shock: .

[list](php 4 >= 4.1.0)
import_request_variables -- Import GET/POST/Cookie variables into the global scope[/color]
squid
[quote][quote]
...

[/quote]

Zabolało :!: :!: :!:

Nie chcesz nie używaj. Nikt ci nie każe. Co to znaczy: złych zachowań ?

- Za długi, niepotrzebnie taki rozwlekly.
Zdaje mi sie ze po to ktos wymyslil te forum abysmy sie wymieniali doswiadczeniami i spostrzezeniami i wzajemnie od siebie uczyli. Zamiast bezsensownie sie wymadrzac lepiej od razu pokazac lepiej jak ktos umie i ppowiedziec dlaczego. wsio...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.