Cytat(Ravv @ 12.02.2008, 11:07:13 )

1. Konieczny jest w przypadku stworzenia aplikacji opartej na PHP i MySQL, opis instalacji Apache, PHP i MySQL'a? W sumie korzystałem z gotowych komponentów (konkretnie Wamp'a), który sam wszystko skonfigurował

. Ale faktycznie, może lepiej dołączyć osobno serwer, php i bazę i opisać ich instalację, zawsze to kilka stron więcej... (choć ekspertem od Apache to nie jestem, więc bazowałbym przy opisie instalacji na jakimś tutorialu, a nie wiem czy to dobry pomysł :/)
Praca opierała się na założeniu ze nawet kompletny laik powinien potrafić zainstalować wszystko i użytkować po jej przeczytaniu, stąd instalacja kompletnego środowiska znalazła się na początku. A że od zawsze uważałem że stosowanie gotowców typu Wamp to totalne dno porażek to oczywistym wyborem opisałem konfigurację całości oddzielnie.

2. rozumiem że twój rozdział "Dokumentacja użytkowa" to nic innego jak instrukcja obsługi aplikacji? Zamieszczałeś tam widoki ekranów i opisywałeś co i jak można zrobić, tak? Ja myślałem żeby umieści instrukcję obsługi w dodatkach, hmm...
Tak. Dokumentacja użytkowa to coś w rodzaju kursu dla
dummies. Screeny oraz opis funkcjonalności aplikacji. Taki podręcznik użytkownika.

3. co do "Architektury aplikacji" i "Bazy Danych" - już spotkałem się z tym, że kolejne tabele z bazy rozdzielone są na 'podrozdziały' podrozdziału (

), ale jakie konkretnie informacje należy umieścić w opisie każdej z tabel? Strukturę tabeli? Kod SQL ją tworzący? Połączenia z innymi tabelami? Dobrze to rozumiem?
Opis encji, zależności. Diagramy i schematy. Ogólnie - dokumentacji bazy danych.

A podrozdział "System szablonów Smarty" - jakaś ogólna charakterystyka, opis co to w ogóle jest i ewentualnie jakieś schematy działania z dokumentacji, tak? (o ile są takowe na smarty.net)
Ogólna charakterystyka i mniejszy opis wykorzystanych funkcji. Reszta to odesłanie do dokumentacji.

4. "Dokumentacja techniczna"... hmm, to podobne opisy co do tabel bazy danych, tyle że opisy poszczególnych klas (wszystkie co pisałeś w PHP), tak?
Opisy modeli oraz szczegółowy opisy mechanizmów napisanych przeze mnie w całości i podstawowa dokumentacja gotowych mechanizmów, których użyłem.

Gdzie opisałeś np. mechanizm uwierzytelniania, autoryzacji itp.? W opisie akcji/klas?
Nie opisywałem. Mechanizmy te załatwił frameowrk Agavi, który opisałem ogólnie i odesłałem do dokumentacji. Po co miałem przepisywać dokumentację

I na koniec - to praca magisterska czy inżynierska? Ile stron ci wyszło?
Magisterska, ok. 50-60 stron.