Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak wstawić obrazek bez tła?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pys1986
Witam, chcę wstawić logo strony (gif bez tła) na zdjęcie ale niewiem jak to zrobić żeby tło loga było przezroczyste sad.gif
skowron-line
no to skoro chcesz zeby bylo przezroczyste to musi byc png ale jak wstawisz to w IE bedziesz miec problem, z tym ze mozna go rozwiazac odpowiednim skryptem.
Voluman
Musisz mieć jakiś program do edycji gifów, bo paint'em tego nie zrobisz
netmare
No to jak już program to polecam Gimp, ale czy koledze nie chodzi przypadkiem o GD questionmark.gif

Bo jak przekleić to da się nawet paintem
pys1986
odpowiedni obrazek juz mam, wstawić go potrafię tylko czy od razu po wstawieniu wyjdzie mi przezroczyste tło questionmark.gif na każdej przeglądarce questionmark.gif
nowotny
No to sprawdź... :/ nikt ci tego tutaj nie powie, ani za ciebie tego nie zrobi...
pys1986
poradziłem juz sobie nietrzeba nic kombinować smile.gif
MMX3
heh takie coś do przedszkola :x
alex_331
CODE

Witam mam takie pytanie jak wstawic zamiast kwadratów inny obrazek prosze o pomoc bo naprawde nie wiem co mam zrobic
sniezny_wilk
Powiedz, że jesteś administratorem forum/strony i nie znasz podstaw HTML, choć tu nawet nie trzeba znać podstaw HTML'a. Wchodzisz w katalog stylu. W phpBB jest gdzieś takowy gdzie są trzymane style, znajdujesz obrazek który jest teraz aktualnie i nadpisujesz go swoim (wrzucasz po prostu na serwer z tą samą nazwą co stary).

BTW: heheh, na obrazku ładnie zamazałeś adres strony.. ale tytuł strony który jest jednocześnie adresem strony, już nie.. I w ogóle po co to ? Żebyśmy strony nie oglądali smile.gif ?
alex_331
nie nie chodzi o to ja nie jestem Adminem tylko moj kumpel i mi sie nie podoba ze sa te kwadraty a mu wszystko jedno i bylem ciekaw czy w ogole mozna to zmienic dzieki za rade zaraz to mu przesle!!!:)

sniezny_wilk kumpel mowi ze mu nic nie wychodzi nie moze edytowac stylu i wstawic tam obrazek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.