Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przenoszenie danych.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
demsey
WItam,

Ostatnio moj znajomy zapytal mnie czy jest mozliwe przeniesienie danych z bazy lub pliku excela na konkretna strone z formularzem. Odpowiedzialem 'NIE" z tego wzgledu ze nie wiem jak to zrobic i czy to wogole jest mozliwe. Nie dawalo mi to jednak spokoju poszperalem troche w google ale nic nie znalazlem.

Pisze do Was poniewaz wiem ze musi istniec jakies rozwiazanie. Jezli ktos sie spotkal z czyms takim, lub gdziesz czytal cokolwiek o tym bylbym wdzieczny za linka lub info.

Z gory dziekuje i Pozdrawiam
nospor
Cytat
Odpowiedzialem 'NIE" z tego wzgledu ze nie wiem jak to zrobic i czy to wogole jest mozliwe
Grunt to dobre podejscie do sprawy.. skoro "ja" nie wiem to jest to niemozliwe. normalnie jak pępek świata winksmiley.jpg

ale ja nie w tej sprawie: co to ma do działu forum na opiniach? Przeczytaj do czego ten dzial sluzy. przenosze na php bo zakladam ze w php chcesz to zrobic. Dałoby sie przy pomocy cURL
demsey
Dzieki stary.

Widze jak zwykle musiales cos dodac od siebie. Coz grun to dobry humor.

Pozdro

Jak ktos ma cos wiecej do napisania zapraszam
kszychu
Nie pyszcz, tylko opisz dokładnie, o co Ci chodzi. Bo ja rozumiem to tak, że chcesz pobrać dane z bazy, wypełnić nimi formularz i wyświetlić użytkownikowi w celu np. edycji tychże danych. Jeżeli tak to jest to jak najbardziej możliwe, a do tego nawet nieskomplikowane.
nospor
Cytat
Widze jak zwykle musiales cos dodac od siebie. Coz grun to dobry humor.
No coż, niektore teksty az sie proszą o komentarz. Taka prawda.

Cytat
Jak ktos ma cos wiecej do napisania zapraszam
PRzeciez dostales odemnie odpowiedz: cURL. Nie wiesz co to? Zajrzyj do manuala.

Chyba ze chcesz zrobic to co napisal kszychu. To do tego nie trzeba cURL.

ps:
Cytat
Widze jak zwykle musiales cos dodac od siebie
O, mam cichego wielbiciela, sledzi każdy moj post winksmiley.jpg Szkoda tylko ze nie za dokladnie bo jednak w wiekszosci wypadkow staram sie pisac tylko na temat smile.gif
em1X
1) chociażby http://sourceforge.net/projects/phpexcelreader/

2) w pear jest taki pakiet jak Structures_DataGrid. Znajduje się tam również do niego sterownik źródła, który pobierze dane z plików Excela (Structures_DataGrid_DataSource_Excel). Następnie można ściagnąć jaki się chce format sterownika renderera, który wyświetli pobrane dane - Structures_DataGrid_Renderer_HTMLTable lub Structures_DataGrid_Renderer_XML
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.